Tuesday, April 16, 2024
HomeSportHoțul român care a fost prins după 13 ani în Spania

Hoțul român care a fost prins după 13 ani în Spania

Hoțul român care a fost prins după 13 ani în Spania

Un bărbat din România a fost condamnat în 2011 pentru infracțiuni de furt calificat, iar acum a fost prins în Spania, la 13 ani de la comiterea jafului. Incidentul a avut loc în Brașov, unde individul a furat o mașină și un bancomat.

Ultimele informații dezvăluie că bărbatul, în vârstă de 45 de ani, a fost localizat și arestat la Alcorcon, Spania, în urma colaborării dintre polițiștii români și cei spanioli. Autoritățile române au emis un mandat european de arestare pe numele său, în vederea executării pedepsei de 10 ani de închisoare.

Conform Poliției Române, hoțul și-a primit sentința în 2011 pentru faptele sale din perioada decembrie 2004 – ianuarie 2005. Bărbatul a reușit să fure o mașină și un bancomat, iar ulterior a încercat să săvârșească și alte jafuri de acest tip în județele Brașov și Suceava.

Hoțul folosea o identitate falsă în Spania

Pentru a-și ascunde urmele, individul a adoptat o identitate falsă în Spania. Informația cu privire la acest aspect a fost furnizată de către polițiștii brașoveni, care au reușit să transmită datele autorităților spaniole. Rezultatul acestei colaborări a dus la localizarea și reținerea infractorului.

Momentan, sunt în desfășurare procedurile necesare pentru executarea mandatului european de arestare emis pe numele acestuia. Inspectoratul de Poliție Județean Brașov a obținut informații despre identitatea falsă utilizată de către hoț în Spania, iar acestea au fost transmise autorităților spaniole prin intermediul canalului de cooperare SIRENE.

Este demn de menționat că acesta nu este primul caz în care autoritățile spaniole prind un hoț român după o perioadă îndelungată. În 2022, un alt infractor român a fost capturat după 15 ani de când intrase în atenția poliției. Acesta era specializat în furtul de obiecte de lux și venea în țară după fiecare jaf săvârșit.

Este important ca astfel de cazuri să fie aduse în atenția publicului pentru a conștientiza importanța cooperării internaționale în combaterea criminalității. Hoții nu pot scăpa de răspundere, chiar dacă se ascund timp de ani de zile. Autoritățile din România și Spania demonstrează că nu tolerează infracțiunile și că fac tot posibilul să aducă justiția în fața infractorilor.

Taguri: Hoț român, Prindere hoț în Spania, Jaf în Brașov, Infractor român

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments