Saturday, May 18, 2024
HomeSportHoții și Curierii: Onda de Infracțiuni la Easybox-uri în România

Hoții și Curierii: Onda de Infracțiuni la Easybox-uri în România

Hoții și Curierii: Onda de Infracțiuni la Easybox-uri în România

Grupări de hoți din România au fost prinse în flagrant în timp ce spărgeau easybox-uri metalice, creând un val de infracțiuni ce a lovit atât Timișoara, cât și Bucureștiul. Autoritățile vorbesc despre pagube de până la 80.000 de euro cauzate de aceste activități ilicite.

Hoții Specializați în Spargerea Easybox-urilor

Este vorba despre o grupare de hoți care și-a dedicat activitatea spargerii easybox-urilor, fiind prinsă în Timișoara de către forțele de ordine după o filare de opt luni. Cei trei infractori nu s-au lăsat intimidați de camerele de supraveghere și au acționat cu determinare, vizând obiecte de valoare precum telefoane mobile și alte aparate electronice scumpe.

Unul dintre hoți a fost capturat în timp ce spărgea unul dintre lockere, în timp ce ceilalți doi complici au fost găsiți și reținuți într-un sat din Timiș și Alba. Aparent, gruparea se concentra asupra furtului de aparatură electronică și telefoane mobile cu prețuri ridicate, beneficiind inclusiv de comenzi online cu plata ramburs la easybox-uri.

Metoda infractorilor includea, uneori, piratarea aplicației destinate curierilor pentru generarea de coduri QR ce deblocau lockerele, facilitându-le astfel plecarea cu coletele furate. Aceste fapte au generat o reacție în lanț, determinând atât curierii, cât și clienții să ia măsuri de securitate suplimentare, inclusiv asigurarea coletelor.

Pentru mai multe informații, accesați sursa originală: Observatornews.ro

Curierii Implicați în Furtul de Colete

Însă infracțiunile nu se opresc aici, cu hoții specializați în spargerea easybox-urilor, ci se extind și asupra unor curieri din Remetea Mare. Doi angajați, în vârstă de 20 și 24 de ani, au fost implicați în furtul de colete destinate clienților, producând o pagubă de 31.000 de lei.

Directorul firmei a fost cel care a sesizat comportamentul suspecț al angajaților, surprinzându-i în timp ce sustrăgeau coletele prin camerele de supraveghere. Poliția a fost alertată, iar în scurt timp cei doi curieri au fost identificați și reținuți. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate, dar cercetările continuă în cadrul unui dosar penal pentru delapidare.

Pentru detalii suplimentare, puteți accesa sursa inițială: Fanatik.ro

TAGS:

hoți, curieri, românia, easybox-uri, infracțiuni

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments