Tuesday, July 23, 2024
HomeActualitateHoții care au jefuit un bancomat BRD din comuna Șiria și-au intensificat...

Hoții care au jefuit un bancomat BRD din comuna Șiria și-au intensificat activitatea

Hoții care au jefuit un bancomat BRD din comuna Șiria și-au intensificat activitatea

Operațiunea de jefuire a unui bancomat BRD din comuna Șiria, județul Arad, în valoare de 200.000 de lei, a stârnit controverse și a ridicat semne de întrebare în rândul anchetatorilor. Aceștia nu au reușit încă să îi depisteze pe infractori, deschizând o serie de speculații privind posibila lor fugă din țară. Informațiile obținute din surse apropiate anchetei dezvăluie un tablou îngrijorător al situației.

Incidentul a avut loc în plină zi, când necunoscuți au incendiat bancomatul aflat în centrul localității Șiria, sustrăgând suma considerabilă de 200.000 de lei. Surse judiciare remarcă faptul că bancomatul fusese recent reumplut cu bani de pensii, adăugând un alt nivel de complexitate anchetei desfășurate de autorități. De asemenea, lipsa unui sistem de supraveghere video în cadrul magazinului în care era amplasat bancomatul a facilitat operațiunea hoților.

Experiența infracțională a celor implicați în acest caz este demonstrată de rapiditatea cu care au acționat, întreaga acțiune desfășurându-se în doar câteva minute. Specialiștii afirmă că autorii jafului sunt bine pregătiți și familiarizați cu astfel de activități ilegale, aspect ce complică eforturile organelor de anchetă.

În prezent, investigația este axată și pe posibila traiectorie de fugă a infractorilor, existând suspiciuni că aceștia ar fi putut părăsi teritoriul României imediat după comiterea faptei. Diverse scenarii sunt analizate, inclusiv varianta unei evadări în zona de frontieră, marcată de limitele temporale strânse în care s-a consumat furtul, aproximativ la ora 3:30 dimineața.

Hoții s-au confruntat cu oportunități reduse în privința traseului de fugă. Traseul posibil presupunea deplasarea cu autoturismul din comuna Șiria către Ineu, având alternative de continuare fie spre Bihor, fie spre Alba. O altă variantă ar fi reprezentată de parcurgerea Centurii ocolitoare din Arad, ce le-ar fi permis să părăsească granița într-un interval scurt de timp.

Incidentul a atras atenția Parchetului, care a preluat cazul și coordonează eforturile de urmărire a autorilor. Ancheta este în desfășurare, iar căutarea hoților continuă, punându-se accent pe clarificarea circumstanțelor și identificarea acestora.

TAGS: bancomat, jaf, infractori, ancheta

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General