Sunday, June 23, 2024
HomeActualitateGuvernul României a aprobat reprezentarea statului în dosarul Pfizer

Guvernul României a aprobat reprezentarea statului în dosarul Pfizer

Guvernul României a aprobat reprezentarea statului în dosarul Pfizer

Guvernul României a luat o decizie importantă în privința litigiului dintre stat și compania farmaceutică Pfizer. Ministerul Finanțelor a fost împuternicit să reprezinte România în acest proces, alături de alte posibile litigii care ar putea apărea. Anunțul a fost făcut de către Alexandru Rafila, într-un interviu acordat joi.

Alexandru Rafila a subliniat importanța soluționării rapide a acestui caz, având în vedere că prima înfățișare este programată pentru 20 februarie. El a menționat că procedura de selecție a companiei care va reprezenta statul român la Bruxelles în acest proces a fost finalizată și că se află pe drumul cel bun.

Ministrul Sănătății a declarat că Ministerul este pregătit să ofere întreaga informație și documentația necesară firmei de avocatură pentru reprezentarea României. Cu toate acestea, detaliile referitoare la contract și colaborarea dintre Comisia Europeană și firmele furnizoare nu sunt încă cunoscute.

Alexandru Rafila a afirmat că nu a dat nicio comandă la Pfizer și că suma pe care România ar putea fi nevoită să o plătească în urma acestui litigiu este foarte mare. Comanda în discuție a fost asumată de România în luna mai a anului trecut și a permis țării noastre să vândă o parte din dozele de vaccin achiziționate, reducând astfel costurile.

Mai multe informații despre acest subiect pot fi găsite pe site-ul ezs.ro.

TAGS: litigiu Pfizer, Ministerul Finanțelor, Pfizer, România

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General