Tuesday, February 27, 2024
Google search engine
HomeActualitateGroază în București: Ninge abundent și traficul este paralizat

Groază în București: Ninge abundent și traficul este paralizat

Groază în București: Ninge abundent și traficul este paralizat

Bucureștiul se află sub asediuul ninsorii, iar autoritățile se luptă să facă față situației dezastruoase. Primăria Capitalei a mobilizat 209 utilaje pentru a curăța arterele orașului, însă stratul de zăpadă continuă să se adune. În timp ce meteorologii anunță că ninge în continuare, cu prognoze care arată că grosimea stratului de zăpadă va depăși 15 cm, traficul în București este paralizat.

Conform Agenției Naționale de Meteorologie (ANM), stratul de zăpadă a atins deja între 10 și 15 cm, iar ninsoarea va continua să cadă până la sfârșitul zilei. Vântul suflă moderat, iar temperatura maximă va fi de 1-2 grade Celsius. Aceste condiții meteo dificile fac ca șoferii să trebuiască să fie extrem de precauți în trafic.

Poliția Rutieră a emis o serie de recomandări pentru conducătorii auto în aceste condiții periculoase. Supraviețuirea pe drumurile din Capitală depinde de adaptarea vitezei la condițiile meteo-rutiere, menținerea unei distanțe corespunzătoare între vehicule și evitarea manevrelor bruste.

  • Șoferii trebuie să-și mențină atenția și concentrarea la volan în permanență.
  • Este esențial să ajusteze viteza în funcție de condițiile de drum și să utilizeze frâna de motor pentru a încetini.
  • Păstrarea unei distanțe sigure față de mașina din față este crucială pentru a putea frâna în siguranță.
  • Este recomandat să evite bruscarea comenzilor volanului, frânarea excesivă și depășirile repetate, deoarece riscul de derapaj crește pe un carosabil alunecos.
  • Vizibilitatea trebuie să fie asigurată prin curățarea parbrizului, oglinzilor și geamurilor laterale.
  • Verificarea sistemului de iluminare și semnalizare, a instalației de climatizare și a stergătoarelor este vitală pentru siguranța în trafic.
  • Este interzisă oprirea sau staționarea în locuri care perturbă desfășurarea normală a traficului.
  • Informarea cu privire la starea drumurilor de pe traseul planificat și pregătirea autovehiculului în consecință sunt recomandate.
  • Respectarea semnalelor și indicațiilor polițiștilor rutieri este imperativă pentru siguranța circulației rutiere.

Pentru siguranța pietonilor, Brigada Rutieră a transmis că aceștia ar trebui să se deplaseze doar pe trotuare și să traverseze strada doar în locurile marcate și semnalizate corespunzător, numai atunci când semaforul este în verde și numai după ce au verificat că șoferii i-au observat. De asemenea, utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie pentru toți șoferii care circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei.

Până în prezent, autoritățile din București nu au raportat stadiul intervenției pentru deszăpezire. Operatorii de salubritate din toate sectoarele orașului sunt pregătiți să acționeze, având în dotare 293 de utilaje și 2.088 de operatori. Cu toate acestea, situația rămâne critică și traficul este un adevărat coșmar pentru șoferi.

Bucureștiul se confruntă astfel cu o situație de groază, iar autoritățile trebuie să facă tot posibilul pentru a restabili normalitatea. Traficul și siguranța cetățenilor sunt probleme grave în astfel de condiții meteo dificile. Românii își doresc ca orașul lor să fie pregătit pentru astfel de evenimente și au așteptări mari de la autorități în privința intervenției pentru deszăpezire și menținerea siguranței în trafic.

TAGS: trafic, deszăpezire, siguranță, mobilitate, vreme

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments