Wednesday, April 17, 2024
HomeSportGrevă la Lufthansa: Peste 100.000 de Pasageri Afectați și Aeroporturi în Haos

Grevă la Lufthansa: Peste 100.000 de Pasageri Afectați și Aeroporturi în Haos

Grevă la Lufthansa: Peste 100.000 de Pasageri Afectați și Aeroporturi în Haos

Ministerul Afacerilor Externe a emis o avertizare că angajații companiei Lufthansa vor declanșa o grevă majoră marți și miercuri, afectând zborurile din Frankfurt am Main și Munchen în intervalul orar 04:00 – 23:00. Grevă va viza în special însoțitorii de bord ai companiei, cu un impact estimat asupra a peste 100.000 de persoane.

Sindicaliștii Anunță Demonstrații pentru Creșterea Salarială

Conform informațiilor, angajații Lufthansa au decis să intre în grevă pentru a cere majorarea salariilor. Sindicatul însoțitorilor de bord a confirmat că membrilor li s-a consultat părerea, iar greva a fost votată. Purtătorul de cuvânt al sindicatului a dezvăluit că aproximativ 100.000 de pasageri vor fi direct afectați de acțiunile de protest.

Într-un context mai larg, criza economică generată de pandemie a adus companiile aeriene într-o situație complicată. Chiar și cu revenirea la normalitate suprafețele din cauza ridicării restricțiilor, industria aviatică se confruntă cu provocări semnificative, inclusiv discordii salariale.

Recomandări MAE pentru Cetățenii Români Afectați de Grevă

În contextul grevei iminente, Ministerul Afacerilor Externe oferă recomandări călătorilor români care se vor afla în aeroporturile din Frankfurt și Munchen în acele zile. Cetățenii afectați sunt îndrumați să consulte sursele oficiale precum paginile web ale aeroporturilor pentru a obține ultimele informații referitoare la zboruri și eventuale anulări sau întârzieri.

Pentru assistență consulară sau informații suplimentare, românii pot apela numerele de telefon ale reprezentanțelor diplomatice din Germania. În caz de urgență, apelele vor fi redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate pentru a asigura o asistență corespunzătoare.

Compania TAROM Anunță Recalibrări pentru Zborurile Afectate

O altă companie aeriană afectată de greva Lufthansa, TAROM, a transmis că va recalibra programul de zbor pentru a face față implicațiilor grevei din Germania. Pasagerii cu bilete programate pentru acele zile sunt sfătuiți să contacteze compania pentru a reprograma călătoria lor și a evita disconfortul generat de întârzieri sau anulări.

Impactul Grevei Lufthansa în Transportul Aerian

Principalele aeroporturi din Frankfurt și Munchen se pregătesc pentru o perioadă de haos și perturbări ale operațiunilor din cauza grevei anunțate de angajații Lufthansa. Organizațiile sindicale susțin că este esențial să fie respectate cerințele de negociere pentru a evita escaladarea conflictului și a găsi soluții care să satisfacă ambele părți implicate.

Concluzii

În concluzie, greva programată de angajații Lufthansa va avea un impact semnificativ asupra zborurilor și pasagerilor, generând disconfort și întârzieri în transportul aerian. Autoritățile române recomandă cetățenilor afectați să se informeze constant și să ia măsuri preventive pentru a face față perturbărilor din aceste zile grele pentru industria aviatică.

TAGS: Grevă, Lufthansa, Pasageri, TAROM, Grevă Lufthansa
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments