Friday, February 23, 2024
Google search engine
HomeLifestyleGrecia introduce o nouă taxă de cazare pentru a face față impactului...

Grecia introduce o nouă taxă de cazare pentru a face față impactului dezastruos al incendiilor de pădure și al inundațiilor

Grecia introduce o nouă taxă de cazare pentru a face față impactului dezastruos al incendiilor de pădure și al inundațiilor

Incendiile de pădure grave și inundațiile de anul trecut au avut un impact major asupra Greciei și au cerut eforturi substanțiale pentru reconstrucție și restabilirea infrastructurii afectate. Pentru a strânge fondurile necesare, guvernul grec a decis să introducă o nouă taxă de cazare, cunoscută sub numele de „taxă de climă”, care se aplică turiștilor începând cu această lună.

Taxa de reziliență climatică este parte a unui sistem de plată în trepte implementat de guvern și va trebui plătită de către turiști în momentul cazării. Astfel, turiștii care aleg să-și petreacă vacanțele în Grecia vor fi supuși unei sume suplimentare, care va fi percepută în mod direct la momentul înregistrării lor la cazare.

Sumele taxei variază în funcție de clasificarea oficială a locației și sunt sezoniere, având efect doar în lunile aglomerate ale turiștilor între martie și octombrie, potrivit publicației Greek Reporter. Astfel, cei care se cazează în apartamente și hoteluri cu una sau două stele vor trebui să plătească un euro și cincizeci de cenți, în timp ce oaspeții la hotelurile de trei stele vor plăti trei euro. Sejururile la hoteluri de patru stele vor fi taxate cu șapte euro suplimentar, iar tariful aplicabil pentru hotelurile de lux cu cinci stele va fi de zece euro.

Este important de menționat că taxele nu vor fi incluse în ofertele operatorilor și agențiilor de turism și trebuie plătite local, în moneda locală.

Președintele Asociației Hotelierilor Panhellenici, Grigoris Tasios, a exprimat îngrijorări că majorarea taxelor ar putea descuraja turiștii să viziteze Grecia și, în final, ar putea afecta veniturile. Cu toate acestea, în sezonul scăzut între noiembrie și februarie, taxa de reziliență climatică va rămâne la nivelul vechii taxe de ședere.

Guvernul grec a declarat că se așteaptă ca noua taxă să genereze venituri suplimentare de până la trei sute de milioane de euro în 2024, dublând bugetul său de rezerve speciale. Noua taxă se aplică și la închirierile pe termen scurt rezervate prin platformele online, spre deosebire de vechea taxă de cazare.

În ciuda taxei de climă, Grecia rămâne o destinație populară pentru turiștii din întreaga lume, datorită frumuseții sale naturale, istoriei și culturii bogate. Planificați-vă următoarea vacanță în Grecia și bucurați-vă de peisajele magnifice și de ospitalitatea grecilor!

Tag-uri:

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments