Sunday, June 23, 2024
HomeLifestyleGrecia aduce arome inedite la un show culinar de excepție în București

Grecia aduce arome inedite la un show culinar de excepție în București

Grecia aduce arome inedite la un show culinar de excepție în București

Cultura culinară diversă a Greciei a fost pusă în valoare la un eveniment gastronomic de prestigiu desfășurat recent în București. Participanții au avut ocazia să savureze deliciile regiunilor Olympus Riviera, Thesalia și Marea Egee de Nord.

  • Cele mai apreciate rețete grecești, preparate cu măiestrie în România

”La noi puteți degusta porc de la Olimp, tigania cu ciuperci, bobota – o pâine de porumb cu ierburi, celebrele creveți cu sfeclă, plăcinta cu dovlecel și brânzeturi, fasolea rece cu rucola, platenta – un desert tradițional din insula Lezbos sau sugania – o variantă a sarmalelor cu carne, orez, chimen și ierburi aromatice.”, a dezvăluit Liliana Niculae de la Organizația Națională de Turism a Greciei.

  • Bucătarii din Grecia aduc arome autentice din trei regiuni distincte

Preparatele pregătite provin din regiuni cu o istorie bogată atât cultural, cât și culinar.

”Gastronomia reprezintă o provocare și aduce emoție în sufletul nostru. Aromele Greciei, gastronomia pe care o oferă, transmit sentimente aparte și cunoaștem bine valoarea ospitalității grecești. Oaspeții noștri români vor avea parte de o primire autentică și se vor bucura din plin de gastronomia tradițională grecească.”, a transmis Iraklis Tsitlakidis, președinte al unui hotel.

”Venim din Thessaly, din inima Greciei. Cei care ne vizitează se întorc acasă cu inimile și stomacurile pline de tradiții autentice grecești. Terenul nostru este cunoscut ca ”pământul zeilor” datorită istoriei și mitologiei intense.”, a subliniat Giannis Anastasiou, viceprimar al Regiunii Thessaly.

TAGS:

Grecia, București, show gastronomic, bucătărie grecească, eveniment culinar

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General