Sunday, July 14, 2024
HomeActualitateGranturi Culturale În Reșița: Finanțare pentru Proiecte Culturale și Cultivarea Artei în...

Granturi Culturale În Reșița: Finanțare pentru Proiecte Culturale și Cultivarea Artei în Comunitate

Granturi Culturale În Reșița: Finanțare pentru Proiecte Culturale și Cultivarea Artei în Comunitate

Primăria Reșița continuă să susțină eforturile comunității locale de a promova și dezvolta proiecte și acțiuni culturale prin intermediul granturilor culturale. Anul acesta, municipalitatea a alocat o sumă totală de 200.000 de lei pentru a sprijini diversitatea culturală și creativitatea în Reșița.

Granturile oferite sunt destinate tuturor domeniilor culturale, de la artele spectacolului la artele vizuale, arhitectură sau promovarea culturii scrise. Obiectivul principal al acestor granturi este de a stimula inovația și colaborarea în cadrul comunității culturale din Reșița.

Programul de finanțare încurajează abordările interdisciplinare și colaborative, fiind deschis pentru persoane fizice autorizate, asociații, fundații, instituții publice sau societăți comerciale care desfășoară activități culturale și educaționale.

Pentru a accesa aceste granturi, proiectele culturale propuse trebuie să asigure o cofinanțare de minimum 10% din bugetul total al proiectului. Acest aspect încurajează participanții să se implice direct în materializarea proiectelor propuse.

Primăria Reșița subliniază importanța programelor, proiectelor și acțiunilor culturale care acoperă diverse aspecte ale Programului cultural „Granturi R. E. S. I. T. A.”. Acestea includ regenerarea urbană prin cultură, educația prin cultură, accesul la cultură, inovarea culturală, tradiția, tineretul, antreprenoriatul în cultură și multe altele.

Pentru a depune ofertele, participanții trebuie să se adreseze Registraturii Generale a Consiliului Local al Municipiului Reșița în intervalul de lucru de luni până joi între orele 8.00 – 16.00 și vineri între orele 8.00 – 13.30. De asemenea, ofertele pot fi trimise și online la adresa de email: [email protected], până în data de 06.08.2024. Este important de menționat că ofertele depuse după această dată nu vor fi luate în considerare pentru selecție.

Domenii acoperite de Programul cultural „Granturi R. E. S. I. T. A.”:

  • R – regenerare urbană prin cultură, recuperarea memoriei colective, reconectarea tinerilor cu comunitatea și orașul
  • E – educație prin cultură, estetica urbană, rolul artei în educația urbană
  • S – susținerea și stimularea accesului la cultură, concepte smart-city
  • I – inovare culturală, istoria culturală a orașului, identitate locală și culturală, inițiative culturale
  • T – tradiție, tineret, turism cultural, transformare digitală
  • A – antreprenoriat în cultură, armonie, sustenabilitatea conceptului de oraș verde

Experții și pasionații de cultură din Reșița sunt încurajați să profite de această oportunitate și să contribuie la diversitatea și bogăția culturală a orașului. Acordarea granturilor pentru proiectele culturale este un pas semnificativ spre consolidarea identității culturale locale și promovarea valorilor artistice în comunitate.

Ține-ți ideile creative vii și pune-le în aplicare cu ajutorul granturilor culturale din Reșița!

 

TAGS:

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General