Monday, June 24, 2024
HomeSportGigi Becali cere o creștere a sumelor din drepturile TV pentru SuperLiga

Gigi Becali cere o creștere a sumelor din drepturile TV pentru SuperLiga

Gigi Becali cere o creștere a sumelor din drepturile TV pentru SuperLiga

Drepturile TV pentru SuperLiga au reprezentat o sursă importantă de venit pentru majoritatea cluburilor din primul eșalon, iar Gigi Becali, patronul FCSB, solicită o mărire a acestor sume. Chiar dacă FCSB nu depinde în totalitate de banii încasați din drepturile de televiziune, Becali consideră că este necesară o creștere a acestora. Argumentele sale se bazează pe faptul că, în fiecare prelungire a contractului, sumele au crescut constant.

Într-o discuție purtată în cadrul emisiunii FANATIK SUPERLIGA, difuzată live pe site-ul FANATIK.RO, Gigi Becali a subliniat că în România nu există o criză financiară, iar banii din drepturile TV arată acest lucru. El a menționat că FCSB a primit constant sume tot mai mari la fiecare reînnoire a contractului cu televiziunile.

Patronul FCSB a subliniat că ar dori o mărire substanțială a banilor primiți din drepturile TV. În context, el a comparat situația din România cu cea din alte țări, precum Anglia, unde drepturile TV valorează sute de milioane sau chiar un miliard de euro. Gigi Becali consideră că suma corectă pentru FCSB și celelalte cluburi din SuperLiga ar fi de aproximativ 40 de milioane de euro pe sezon.

Pe lângă argumentele financiare, patronul FCSB a subliniat că televiziunile au nevoie de cluburile de fotbal pentru a obține rating. Acesta a adus exemplul unor posibile negocieri cu Digi și Teszari, afirmând că dacă aceștia câștigă sume importante din drepturile TV, ar trebui să ofere și mai mult cluburilor.

Cu toate acestea, Gigi Becali și-a afirmat încrederea în abilitățile sale de a anticipa și de a obține sume mari. Acesta a amintit de transferul lui Drăgușin, care s-a realizat cu suma pe care a prognozat-o și a menționat că poate “citi” în viitor.

În concluzie, Gigi Becali solicită o creștere semnificativă a banilor din drepturile TV pentru cluburile din SuperLiga. El consideră că suma corectă ar fi de aproximativ 40 de milioane de euro pe sezon, iar argumentele sale se bazează pe faptul că România nu se confruntă cu o criză financiară, iar drepturile TV au crescut constant în valorare. Cluburile și televiziunile vor avea acum ocazia să negocieze noile contracte, iar sumele vor fi stabilite în urma acestor discuții.

Tags:

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General