Sunday, July 14, 2024
HomeLifestyleGhid complet pentru prepararea corectă a bulionului de roșii: trucuri, rețetă și...

Ghid complet pentru prepararea corectă a bulionului de roșii: trucuri, rețetă și sfaturi practice

Ghid complet pentru prepararea corectă a bulionului de roșii: trucuri, rețetă și sfaturi practice

Prepararea bulionului de roșii este o activitate des întâlnită în gospodării, dar care poate fi plină de capcane dacă nu se respectă anumite reguli și sfaturi. Păstrarea corespunzătoare a bulionului este crucială pentru a te bucura de gustul și prospețimea acestuia pe tot parcursul iernii. Iată câteva greșeli frecvente pe care trebuie să le eviți atunci când pregătești bulionul tău acasă.

 • Utilizează roșii cărnoase: Alegerea roșiilor potrivite este primul pas către un bulion reușit. Evită roșiile verzi sau prea coapte și asigură-te că nu există bucăți putrezite sau alterate în compoziție.
 • Alege sarea potrivită: Folosește sare neiodată specială pentru murături în loc de sare iodată, care poate duce la mucegăirea bulionului.
 • Răcește treptat bulionul: După fierbere, lasă bulionul să se răcească treptat pentru a evita fermentarea și alterarea acestuia.
 • Evită adăugarea zahărului sau conservanților: Menținerea bulionului simplu și natural este cheia unei păstrări îndelungate și fără probleme.
 • Sterilizează sticlele: Asigură-te că sticlele în care vei depozita bulionul sunt complet curate și sterilizate pentru a preveni apariția mucegaiului.
 • Adaugă ulei de floarea-soarelui: Pentru a proteja bulionul de contactul cu aerul și formarea mucegaiului, versă o lingură de ulei de floarea-soarelui în fiecare sticlă.

Rețeta tradițională de bulion de roșii necesită doar câteva ingrediente de bază:

 • 6 kg de roșii cărnoase
 • 3 lingurițe de sare grunjoasă, neiodată
 • 2 frunze de țelină
 • 1 bucată de hrean

Modul de preparare al bulionului este simplu, însă detaliile fac diferența între un bulion obișnuit și unul extraordinar de gustos și rezistent în timp.

 1. Spală roșiile: Curăță bine roșiile, înlătură partea albă și tăia-le în sferturi.
 2. Fierbe sucul de roșii: Fierbe sucul obținut din roșii la foc mediu și adaugă frunzele de țelină și bucata de hrean pentru aromă.
 3. Obține consistența dorită: Fierbe bulionul până când obține o consistență densă, apoi răcește-l.
 4. Depozitează în sticle: Toarnă bulionul în sticle curate, adaugă ulei de floarea-soarelui și sterilizează-le pentru un bulion perfect conservat.
 5. Păstrează corespunzător: Urmează sfaturile de răcire și depozitare pentru a te bucura de bulionul tău pe tot parcursul sezonului rece.

Prin respectarea acestor pași și trucuri simple, vei putea prepara un bulion de roșii delicios, fără mucegai și cu o valabilitate extinsă. Acum, poți să te bucuri de aromele toamnei și iernii și să adaugi bulionul tău în preparatele preferate cu încredere.

Sursă text: Click.ro

TAGS:

bulion, rețetă, gustos, conservare, bulion-de-roșii

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General