Sunday, June 23, 2024
HomeSportGheorghe Turda vorbește despre pensia sa și cum se descurcă financiar

Gheorghe Turda vorbește despre pensia sa și cum se descurcă financiar

Gheorghe Turda vorbește despre pensia sa și cum se descurcă financiar

Gheorghe Turda, celebrul cântăreț de muzică populară în vârstă de 75 de ani, a acordat un interviu în exclusivitate pentru publicația FANATIK, în care a oferit detalii despre veniturile sale, în special despre pensia pe care o încasează lunar din partea statului român. Aceasta se dovedește a fi una foarte generoasă și nu se compară cu pensiile medii din țara noastră.

Suma impresionantă pe care o primește Gheorghe Turda ca pensie

Interpretul originar din Maramureș primește lunar o sumă de 1900 de euro, echivalentul a aproximativ 9.000 de lei, după cum a dezvăluit într-un articol publicat de FANATIK. Această pensie se situează mult peste media obișnuită a pensionarilor din România, care în general nu depășește 1500 de lei. Deși mulți ar putea crede că Gheorghe Turda beneficiază de o pensie specială, el afirmă că nu se încadrează în această categorie.

În mai multe interviuri, Gheorghe Turda a subliniat că pensia sa este de fapt una militară, obținută datorită contribuției regulate la bugetul de stat pe parcursul a 55 de ani de carieră artistică. Astfel, el a cotizat pentru a avea dreptul la o pensie militară foarte avantajoasă.

Gheorghe Turda beneficiază de o pensie militară datorită carierei sale în MAI

Cei care nu știu încă, Gheorghe Turda a fost angajat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) începând cu anul 1991 și a ajuns la titulatura de general de brigadă în Poliție. De-a lungul anilor, el și-a construit o carieră solidă și a avut posibilitatea de a beneficia de o pensie generoasă datorită acestui statut. Cântărețul de folclor se declară mulțumit de situația sa financiară și consideră că se descurcă foarte bine.

Pe lângă pensia sa substanțială, Gheorghe Turda afirmă că viețile sale sentimentale solitare îi oferă o mai mare stabilitate financiară. Artistul nu are momentan o parteneră de viață, ceea ce îl ajută să economisească și să își gestioneze mai bine banii, spre deosebire de alți bărbați sau colegi de breaslă care pot avea cheltuieli mai mari.

“Mă descurc pentru că sunt singur, deocamdată, din punct de vedere familial pentru că nu am nicio parteneră de viață, deocamdată. Am doar familia, fetele, nepoții și ginerii, doar atât. Mă descurc foarte bine”, a explicat Gheorghe Turda în cadrul interviului.

Cântărețul se descrie drept un om economic și responsabil cu cheltuielile

Interpretul a refuzat să dezvăluie în detaliu cheltuielile sale lunare, însă a precizat că este un individ care acordă o mare atenție fiecărui ban pe care îl scoate din portofel. Gheorghe Turda se consideră un gospodar în toate privințele și nu este adeptul cheltuielilor inutile.

“Nu are importanță cât aloc cheltuielilor lunare. Eu sunt un tip economic. Sunt gospodar în toate punctele de vedere. Știu să-mi gestionez fiecare bănuț, să nu fac excese în cheltuieli”, a subliniat solistul.

Opinia lui Gheorghe Turda despre pensiile românilor simpli

Deși se declară mulțumit de pensia sa generoasă, Gheorghe Turda manifestă preocupare față de restul pensionarilor din România, mai ales cei care încasează sume mult mai mici după ani de muncă grea. Sora artistului, de exemplu, primește o remunerație extrem de mică ca urmare a pensiei de CAP pe care o are.

“Pensiile sunt sub nivelul de existență a unei familii și a unui pensionar. Sora mea din Săpânța are pensie de CAP de pe vremuri. E normal? Statul nu are grijă de pensiile persoanelor în vârsta, de vârsta a doua, de vârsta a treia”, a afirmat Gheorghe Turda în cadrul interviului.

Concluzie

Gheorghe Turda, interpretul de muzică populară în vârstă de 75 de ani, se bucură de o pensie generoasă datorită carierei sale în MAI și a contribuției constante la bugetul de stat. Cu toate acestea, el se consideră un individ responsabil și economic în gestionarea banilor, preferând să nu facă cheltuieli inutile. De asemenea, cântărețul manifestă îngrijorare față de pensiile reduse ale altor pensionari, considerând că statul ar trebui să aibă o mai mare grijă de persoanele de vârsta a doua și a treia.

TAGS: Gheorghe Turda, pensie militară, pensii speciale, pensiile române, pensionari români
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General