Monday, February 26, 2024
Google search engine
HomeActualitateGheorghe Mărmureanu, despre cele mai sigure cartiere din București și pericolul unui...

Gheorghe Mărmureanu, despre cele mai sigure cartiere din București și pericolul unui cutremur major în 2024

Încă de la începutul anului, România a fost martoră a unei activități seismice remarcabile. Desi cutremurele au avut o intensitate redusă, acestea au fost surprinzător de frecvente, depășind ritmul obișnuit. Dispunând de perspectiva sa privilegiată în domeniul seismologiei, Gheorghe Mărmureanu a vorbit despre această activitate seismică și a dezvăluit momentul în care crede că ar putea avea loc evenimente seismice majore.

”Nu este cazul să ne speriem, stați liniștiți! Încă vreo cinci ani de acum înainte nu vor fi cutremure de intensitate mare, care să pună în pericol România, chiar dacă în lume au loc și unele mai mari. Nici din Turcia, puternică zonă seismică, nu e niciun pericol.

O femeie din Ploiești a fost dată jos din autobuz pentru că era însoțită de un bichon: „Nu este permis accesul cu câini periculoși”

Niciun cutremur din partea turcească nu a trecut Marea Neagră. Gerul nu are nicio legătură cu seismele, cum se crede. Cutremurele puternice sunt la adâncimi foarte mari, de peste 90 de kilometri, așa cum a fost și cel în 1977, cu magnitudinea de 7,4 grade pe scara Richter, și care a făcut peste 1.500 de victime”, a spus Gheorghe Mărmureanu pentru playtech.

Cartierele mai sigure din București, în cazul unui cutremur major

Profesorul Gheorghe Mărmureanu a considerat important să ofere informații referitoare la cartierele din București care beneficiază de o mai mare siguranță în eventualitatea unui seism de mare intensitate. 

Secretul întunecat al industriei uleiului de măsline: Tehnicile prin care este falsificat și cum să nu pici în plasa escrocilor

”Cartierul Pantelimon mi se pare cel mai nesigur, mai ales că aici s-au construit și blocuri foarte înalte, chiar și de 14 etaje. Terenul nu e foarte bun pentru imobile atât de înalte. Iar zona dintre Piața Romană și Unirii, cu tot cu Lipscani, este clar cea mai expusă.

Aici sunt clădiri foarte vechi, unele au fost, ce-i drept, consolidate. Dar o clădire veche, care trece prin mai multe cutremure mari, cum a fost cel din 1940, apoi cel din 1977, apoi prin altele mici, dar numeroase, nu mai poate fi atât de sigură. Experții trebuie să verifice din nou.

Cele mai sigure și care nu cred că vor ridica probleme sunt cartierele Militari, Drumul Taberei și Dristor. Aici s-a construit mai serios, plus că sunt și multe blocuri cu 4 etaje. Într-unul dintre ele stau și eu”, a mai spus fostul director al Institutului Național pentru Fizica Pământului.

Ce a făcut cu banii românul care a câștigat un milion de lire la loterie în Irlanda. Povestea unui investitor isteț

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments