Saturday, July 20, 2024
HomeActualitateGheorghe Dincă se plânge de tratamentul primit în închisoare, susținând că i-au...

Gheorghe Dincă se plânge de tratamentul primit în închisoare, susținând că i-au fost administrate medicamentele întârziat

Gheorghe Dincă se plânge de tratamentul primit în închisoare, susținând că i-au fost administrate medicamentele întârziat

Gheorghe Dincă, în vârstă de 71 de ani la momentul actual, se confruntă cu afecțiuni cardiace și diabet, fiind sub supravegherea autorităților penitenciare. Recent, acesta a făcut o sesizare către judecătorul de supraveghere al penitenciarului, motivând că i s-ar fi administrat tratamentul cu o întârziere de 7 zile, fapt care i-ar fi afectat starea de sănătate.

Gheorghe Dincă, cunoscut și drept „monstrul din Caracal”, a fost găsit inconștient în celulă, ceea ce a stârnit numeroase întrebări cu privire la starea sa de sănătate și la condițiile de detenție. Această situație a generat îngrijorare în rândul autorităților și a ridicat semne de întrebare în ceea ce privește asistența medicală oferită de instituțiile penitenciare.

De-a lungul timpului, Gheorghe Dincă a făcut diverse reclamații referitoare la condițiile de detenție și modul în care este tratat în penitenciar. Printre acestea, se numără și momentul în care ar fi fost ținut în sala de judecată cu 30 de minute mai mult decât era programat, susținând că acest lucru i-ar fi afectat tensiunea arterială.

Într-un alt context, susține că, din cauza unor întârzieri în desfășurarea proceselor judiciare, ar fi fost privat de una dintre cele 5 mese pe care le primește zilnic, spunând că i s-ar fi încălcat astfel drepturile.

Pe lângă aceste aspecte, două dintre sesizările făcute de către Gheorghe Dincă vizavi de condițiile de detenție și asistența medicală furnizată au fost respinse de către instanțele competente, care au considerat că acestea sunt nefondate sau incorecte.

În cadrul închisorii, Gheorghe Dincă a sărbătorit, recent, ziua sa de naștere, prilej cu care s-a organizat o petrecere, aspect care a generat controverse și discuții în opinia publică. Aceste evenimente din penitenciar au fost supuse unui mare interes mediatic, fiind subiect de dezbateri intense în mass-media și pe rețelele de socializare.

Incertitudinea cu privire la starea de sănătate a lui Gheorghe Dincă și la modul în care este tratat în detenție ridică semne de întrebare și solicită clarificări din partea autorităților competente, pentru a asigura respectarea drepturilor fundamentale ale persoanelor aflate în custodie și o buna asistență medicală în conformitate cu normele și standardele internaționale.

TAGS: Gheorghe Dincă; detenție; Caracal; persoane aflate în custodie; asistență medicală
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General