Friday, February 23, 2024
Google search engine
HomeActualitate"Germania nu este suficient de mare" pentru a compensa absența armamentului SUA...

“Germania nu este suficient de mare” pentru a compensa absența armamentului SUA în Ucraina, spune cancelarul Olaf Scholz

“Germania nu este suficient de mare” pentru a compensa absența armamentului SUA în Ucraina, spune cancelarul Olaf Scholz

Cancilarul Germaniei, Olaf Scholz, a declarat că țara sa nu este suficient de mare pentru a compensa absența armamentului american în Ucraina. Aceasta a fost declarația sa înaintea unei vizite la Washington. Scholz a subliniat că aceasta este o amenințare reală cu care se confruntă în prezent.

În același timp, Jake Sullivan, consilierul pentru securitate națională al Casei Albe, a afirmat că Statele Unite pot și vor continua să furnizeze ajutor militar Kievului. El a subliniat că nu există alternativă la angajamentul SUA de a furniza resurse necesare Ucrainei pentru a avea o forță militară puternică.

Kuleba îndeamnă Occidentul să-și respecte promisiunile, în timp ce Stoltenberg subliniază importanța sprijinului pentru Ucraina

Ucraina a îndemnat Occidentul să trimită armele și munițiile de care are nevoie disperată, după un atac aerian masiv al Rusiei. Dmitro Kuleba, șeful diplomației ucrainene, a reamintit aliaților Kievului de promisiunile lor și a exprimat regretul său cu privire la situația confuză din SUA, unde Congresul nu a votat pentru un nou pachet de ajutor.

Kuleba a cerut și Uniunii Europene să crească livrările de muniție și artilerie către trupele ucrainene. El a solicitat statelor membre ale UE să semneze contracte pe termen lung cu întreprinderile ucrainene de apărare și să crească importurile de muniții din țări terțe. Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, a subliniat și el importanța sprijinului pentru Ucraina și a afirmat că acest sprijin nu este o caritate, ci este legat de securitatea proprie a aliaților.

“O victorie rusă ne-ar slăbi și ar încuraja nu doar Moscova, ci și China, Iranul și Coreea de Nord”, a declarat Stoltenberg.

Casa Albă comentează nivelul sprijinului militar pentru Ucraina: “Există diferențe între țări”

Întrebat despre nivelul sprijinului militar european pentru Ucraina, consilierul american Jake Sullivan a declarat că “tabloul general al împărțirii poverii și contribuțiilor între aliații Ucrainei pare destul de sănătos”. El a subliniat că Statele Unite au contribuit semnificativ, împreună cu mai mulți parteneri europeni. Sullivan a menționat că există diferențe între țări, dar nu a specificat o țară anume.

Foto: Profimedia Images

TAGS: Ucraina, armament, Olaf Scholz, Statele Unite, ajutor militar, Kuleba, Occident, Jens Stoltenberg, rusia, China, Iran, Coreea de Nord, Casa Albă
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments