Thursday, May 23, 2024
HomeActualitateGérard Depardieu, acuzat de agresiune sexuală de o femeie în vârstă de...

Gérard Depardieu, acuzat de agresiune sexuală de o femeie în vârstă de 24 de ani la momentul incidentului

Gérard Depardieu, acuzat de agresiune sexuală de o femeie în vârstă de 24 de ani la momentul incidentului

O femeie a depus o plângere împotriva celebrului actor Gérard Depardieu, acuzându-l de agresiune sexuală în timpul filmărilor pentru pelicula “Le Magicien et les Siamois” în martie 2014. Incidentul i-ar fi avut loc femeii atunci când aceasta avea 24 de ani, conform informațiilor furnizate de AFP și citate de News.ro.

Plângerea a fost înregistrată la un post de poliție din Paris pe data de 9 ianuarie 2024, acuzându-l pe actor de “agresiune sexuală asupra unei persoane vulnerabile de către o persoană care abuzează de autoritatea funcției sale”. Documentul menționează că incidentul respectiv datează din martie 2014.

Conform cotidianului local Le Courrier de l’Ouest, tânăra femeie care a făcut această plângere era la vremea respectivă asistentă în vârstă de 24 de ani și lucrează acum ca personalitate în domeniul cinematografiei. Incidentele ar fi avut loc în timpul filmărilor pentru pelicula “Le Magicien et les Siamois”, regizată de Jean-Pierre Mocky.

Femeia a acceptat să ofere un interviu ziarului regional, însă și-a păstrat anonimatul. Ea a relatat că a fost victima atingerilor nedorite ale actorului pe tot corpul ei, precum și a comentariilor ofensatoare pe care le-a făcut la adresa sa în timpul filmărilor.

Nu este prima dată când Gérard Depardieu se confruntă cu acuzații de agresiune sexuală. În luna decembrie 2023, jurnalista și scriitoarea spaniolă Ruth Baza a depus o plângere în Spania împotriva actorului, acuzându-l de viol pentru fapte care s-ar fi întâmplat în 1995, la Paris.

În plus, celebrul actor în vârstă de 75 de ani a fost inculpat în decembrie 2020 pentru viol și agresiune sexuală, după o plângere depusă de actrița Charlotte Arnould. Aceasta a povestit că a fost supusă la două violuri în locuința lui Depardieu din Paris la sfârșitul lui august 2018.

Recent, plângerea actriței Hélene Darras, care l-a acuzat pe Gérard Depardieu de agresiune sexuală în timpul unor filmări din 2007, a fost respinsă din cauza prescripției juridice.

Acuzațiile multiple la adresa lui Gérard Depardieu ridică întrebări cu privire la comportamentul acestuia

Succesul și popularitatea actorului francez Gérard Depardieu nu sunt străini de controverse. Numele său a fost des însoțit de acuzații de comportament inadecvat și abuzuri sexuale de-a lungul anilor.

Prima acuzație de agresiune sexuală la adresa lui Depardieu a apărut în 2018, când o tânără actriță, Hélene Darras, l-a acuzat public că a abuzat de ea în timpul filmărilor pentru un proiect din 2007. Cu toate acestea, plângerea sa a fost respinsă la sfârșitul anului 2020 din cauza prescripției juridice.

În decembrie 2020, actorul a fost inculpat oficial pentru viol și agresiune sexuală, în urma plângerii actriței Charlotte Arnould. Aceasta a povestit că a fost violată la domiciliul lui Depardieu în două ocazii separate în august 2018. Procesul în acest caz este încă în desfășurare și urmează să se decidă vinovăția sau nevinovăția actorului.

A doua acuzație de viol a venit din partea jurnalistei și scriitoarei spaniole Ruth Baza, care susține că a fost violată de Depardieu în Paris în 1995. Aceasta a depus o plângere în Spania în decembrie 2023, declanșând astfel o investigație penală împotriva actorului.

Noul val de acuzații vine acum din partea unei femei care a dorit să-și păstreze anonimatul și care a lucrat ca asistentă la filmările pentru pelicula “Le Magicien et les Siamois” în 2014. Potrivit relatărilor sale, ea a fost supusă atingerilor nedorite ale lui Depardieu și a agresiunilor verbale în timpul lucrului cu acesta.

Acuzațiile repetate la adresa lui Gérard Depardieu ridică întrebări cu privire la comportamentul acestuia în cadrul industriei cinematografice și necesitatea acțiunilor ferm-sancționatoare din partea autorităților competente. Publicul așteaptă să vadă cum se vor desfășura investigațiile în legătură cu toate acuzațiile ce i-au fost aduse actorului francez.

Opinia publicului și reacția industriei cinematografice față de acuzațiile la adresa lui Gérard Depardieu

Acuzațiile de agresiune sexuală aduse lui Gérard Depardieu au generat un val de reacții în rândul publicului și al industriei cinematografice. Mulți se declară șocați și dezamăgiți de comportamentul actorului, exprimându-și sprijinul față de victimele presupuse și cerând acțiuni ferme împotriva acestuia.

Mișcarea #MeToo, care a constat în dezvăluiri și denunțuri în masă la adresa agresiunilor sexuale și hărțuirii, a avut un impact major în industria cinematografică. Numeroase figuri publice și-au pierdut reputația și cariera în urma dezvăluirilor făcute de victime.

În cazul lui Gérard Depardieu, consecințele acuzațiilor la adresa sa încă nu sunt pe deplin cunoscute. Cu toate acestea, este clar că publicul este tot mai atent cu privire la comportamentul celor implicați în industria cinematografică și cere măsuri ferme împotriva abuzurilor sexuale și violenței de orice fel.

Industria cinematografică, în calitate de angajator și reprezentant al creației artistice, are datoria de a-și proteja lucrătorii și de a crea un mediu sigur și echitabil pentru toți cei implicați. Astfel, este de așteptat ca aceasta să ia atitudine și să susțină pe deplin anchetele derulate în legătură cu acuzațiile aduse lui Gérard Depardieu.

Este important ca industria cinematografică să își asume responsabilitatea și să transmită un mesaj clar în ceea ce privește inconștientizarea abuzurilor sexuale și respectul față de persoanele vulnerabile. Doar astfel se poate recăpăta încrederea publicului și se poate asigura un mediu de lucru sigur pentru toți cei implicați în producțiile cinematografice.

Sursa:

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments