Friday, March 1, 2024
Google search engine
HomeSportGeorge Buricea, noul selecționer al naționalei României de handbal masculin

George Buricea, noul selecționer al naționalei României de handbal masculin

George Buricea, noul selecționer al naționalei României de handbal masculin

Vasile Stângă, cel mai bun marcator din toate timpurile al naționalei României de handbal masculin, a comentat informația dezvăluită în exclusivitate de FANATIK. Ibericul Xavi Pascual a plecat de pe banca naționalei după Euro 2024, iar în locul său a fost ales George Buricea. Fostul mare handbalist român consideră că Buricea și-a ales un moment nefast pentru a prelua naționala „tricoloră”.

Moment nepotrivit pentru preluarea naționalei României

Xavi Pascual a demisionat din funcția de selecționer al naționalei României după Campionatul European de handbal masculin. La turneul final, „tricolorii” s-au clasat pe locul 22 din 24. În locul antrenorului spaniol care va continua pe banca lui Dinamo a fost ales George Buricea, care este tehnician și la CSM Constanța.

Vasile Stângă, de 10 ori campion al României ca jucător, consideră că George Buricea este un antrenor promițător, însă susține că tânărul tehnician și-a ales un moment prost pentru a prelua naționala României. „Tricolorii” se vor duela cu Cehia la începutul lunii mai pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2025.

„Am urmărit conferința de presă. Probabil, renunțând Xavi Pascual, președintele a recomandat să fie pus George Buricea. Este un antrenor tânăr, de viitor. Este un antrenor care promite. Păcat că este ales într-un moment foarte dificil, dubla cu Cehia. Va avea parte de un debut foarte greu. Cehia, la ora actuală, este peste noi ca valoare. Este un meci greu și Buricea s-a băgat la un război prea mare. Nu se știe niciodată. El a demonstrat câteodată că poate să facă și surprize, la fel cum a bătut pe Dinamo în campionat. Dinamo având o echipă mult mai valoroasă, la Constanța, Buricea a reușit să o bată. Și în cupele europene a făcut o figură frumoasă”, a declarat Vasile Stângă, în exclusivitate, pentru FANATIK.

Viitor incert pentru Xavi Pascual la naționala României

În vârstă de 55 de ani, Xavi Pascual și-a încheiat după doi ani al doilea mandat pe banca României. Președintele Federației Române de Handbal, Constantin Din, a declarat că antrenorul spaniol al lui Dinamo va rămâne consilierul său personal.

Vasile Stângă este ferm convins că Xavi Pascual nu se va mai implica la naționala României. „Probabil că antrenorul se mai consultă cu Xavi Pascual. Consilierii pot să fie numai pe hârtie, nu cred că o să-i ardă lui Xavi Pascual de consiliat ceva. Și-a făcut o ieșire mai diplomatică. Eu nu cred că se va mai implica. Au fost criticați în presă, în handbal și probabil și-a dat seama că e o luptă prea mare pentru el. Nu a avut nici jucători, nici echipă. A spus că e mai ușor să se retragă și să nu-și strige imaginea, numele. Dacă rămânea cu Cehia și pierdea calificarea, vă dați seama ce dezastru era. A ieșit foarte diplomat”, a spus Vasile Stângă despre plecarea lui Xavi Pascual și rezultatul de la Euro 2024.

Reconstrucție necesară în handbalul masculin românesc

Vasile Stângă, câștigător al Cupei Challenge cu Steaua din postura de antrenor, sugerează o schimbare din temelii a handbalului masculin românesc. Fostul mare handbalist, aflat în lotul României care a cucerit bronzul olimpic la Moscova 1980 și Los Angeles 1984, a precizat că în prezent handbalul românesc nu are niciun element din ceea ce se joacă în handbalul modern.

„Nu cred că se putea mai mult la Euro. Poate mai multă dăruire, rezultate mai strânse. Nu s-au văzut astea, de-aia am luat bătaie de la toți. Cu Austria

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments