Saturday, May 18, 2024
HomeSportGabriela Firea, Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei: Detalii despre Afacerile Implicate și...

Gabriela Firea, Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei: Detalii despre Afacerile Implicate și Dosarul Juridic cu CNAIR

Gabriela Firea, Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei: Detalii despre Afacerile Implicate și Dosarul Juridic cu CNAIR

Recent, Gabriela Firea a fost desemnată candidatul Partidului Social Democrat pentru funcția de primar al Capitalei, înlocuindu-l pe medicul Cătălin Cîrstoiu, care a pierdut sprijinul coaliției de guvernare. Cîrstoiu era investigat de ANI pentru fapte legate de integritate și nu avea perspective favorabile în sondajele de opinie, fiind creditat cu un procent modest de intenție de vot, cuprins între 10% și 15%.

Cuantumul Despăgubirilor Solicitate de Firma Gabrielei Firea este de 1.908.000 lei

Mai mult decât o figură politică, Gabriela Firea este asociată la Tudor Imob Media SRL, o companie specializată în tranzacții imobiliare, alături de fiul său, Tudor Ștefan Firea. Recent, firma a intentat un proces împotriva Companiei Naționale de Administrare și Infrastructură Rutieră (CNAIR) pentru exproprierea unui teren de 550 metri pătrați situat în Voluntari, în contextul lucrărilor pentru autostrada București-Ploiești. În 2018, despăgubirile acordate au fost de 201.872 lei pentru o parcelă care era parte dintr-o suprafață mai extinsă de aproape un hectar.

În cadrul unui termen de judecată recent, Tudor Imob Media SRL a revendicat suma de 1.908.000 lei ca despăgubiri, considerabil mai mare decât evaluarea inițială făcută de CNAIR. Conform reprezentantului companiei, această majorare este justificată și corespunde legislației în vigoare privind exproprierile imobiliare.

Expertiza Tehnică va Stabili Valoarea de Circulație a Terenului Expropriat

În urma deciziei instanței, se va efectua o expertiză tehnică specializată în evaluarea proprietății imobiliare pentru a stabili valoarea de circulație a terenului expropriat. Expertul desemnat va fi selectat aleatoriu din sala de judecată și va colabora cu Biroul local pentru expertize tehnice judiciare și contabile București, pentru a asigura transparența și corectitudinea procesului de evaluare.

Analiza va lua în considerare evaluările notarilor publici și prețurile practicate pe piața imobiliară pentru terenurile similare, la momentul emiterii deciziei de expropriere. Informațiile suplimentare solicitate de instanță de la Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Ilfov și Primăria Voluntari vor contribui la o evaluare obiectivă și corectă a situației.

Firma Controlată de Gabriela Firea încrește Cifra de Afaceri

Pe lângă aspectele juridice, Tudor Imob Media SRL, firma deținută de Gabriela Firea și fiul său, a înregistrat o creștere semnificativă a cifrei de afaceri. Potrivit informațiilor financiare disponibile pentru anul 2023, firma a raportat o cifră de afaceri de 241.548 lei, în creștere față de 66.000 lei înregistrată în 2022. Cu toate acestea, pierderile au fost de 146.606 lei, o valoare mai mare decât cea din anul precedent, când s-au situat la 86.203 lei.

Termenul de judecată din februarie 2024 a fost amânat pentru octombrie în scopul administrării probelor. Gabriela Firea deține 20 de părți sociale la Tudor Imob Media SRL, iar evoluția financiară a companiei este un subiect de interes pe fondul dosarului juridic cu CNAIR și exproprierii terenului din Voluntari.

Aceste evenimente au atras atenția opiniei publice și au generat discuții aprinse în mediul politic și economic, pe fondul implicării unei personalități marcante precum Gabriela Firea în afaceri controversate și procese judiciare de amploare.

Tags:

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments