Tuesday, February 27, 2024
Google search engine
HomeSportGabriela Cristea dezvăluie secretul rețetei sale de cremă de zahăr ars

Gabriela Cristea dezvăluie secretul rețetei sale de cremă de zahăr ars

Gabriela Cristea dezvăluie secretul rețetei sale de cremă de zahăr ars

Dacă ești un iubitor al delicioselor deserturi, mai ales al cremelor de zahăr ars, atunci Gabriela Cristea are o rețetă specială pentru tine. Cunoscuta prezentatoare TV împărtășește pas cu pas cum obține un desert cu adevărat rafinat și delicios.

Atunci când nu este în lumina reflectoarelor, Gabriela Cristea petrece timp în bucătărie, gătind pentru persoanele dragi din viața ei. Fie că este vorba de fiicele sale, Iris și Victoria, sau de soțul ei, Tavi Clonda, prezentatoarea TV se asigură că-i răsfață cu cele mai gustose preparate. Printre rețetele sale preferate se numără cea de cremă de zahăr ars.

Cu un zâmbet pe buze, Gabriela a dezvăluit că rețeta este inspirată din bucătăria franțuzească și îi conferă cremei un gust fin și nobil. Aceasta se numește Crème Brulée și este întregită de o crustă de zahăr caramelizat, care îi dă un aspect aparte. Cu toate acestea, prepararea cremei este surprinzător de simplă, iar lista de ingrediente este scurtă.

Ingrediente necesare:

  • 4 gălbenușuri
  • 80 de grame de zahăr brun
  • 500 mililitri de smântână pentru gătit cu 33% grăsime
  • Esență de vanilie

Pentru a obține consistența perfectă a cremei de zahăr ars, Gabriela îți recomandă să folosești o ustensilă specială – un arzător care va ajuta la formarea crustei aurii de zahăr caramelizat. Acesta va adăuga un plus de textură și gust desertului.

Primul pas în realizarea cremei este să încălzești smântâna într-un vas, fără a o lăsa să fiarbă. Într-un alt bol, amestecă gălbenușurile cu zahărul brun, iar apoi adaugă esența de vanilie peste smântână. Asigură-te că zahărul se dizolvă complet în compoziție. Între timp, preîncălzește cuptorul la 150 de grade Celsius.

Un detaliu important este modul în care pregătești recipientele pentru cuptor. Gabriela recomandă folosirea unor forme mici, în care vei turna aproximativ un centimetru de cremă. De asemenea, este necesar să așezi recipientele într-o tavă de copt, iar în jurul lor adaugă apă caldă. Aceasta va ajuta la coacerea uniformă a cremei.

Gălbenușurile bătute cu zahăr vor fi adăugate treptat în smântâna încălzită, amestecând continuu pentru a evita formarea unor cocoloașe sau a unei omlete. După ce compoziția este gata, toarnă-o în formele pregătite și introdu-le în cuptor pentru aproximativ o oră. După trecerea timpului, scoate-le din cuptor și lasă-le să se răcească la temperatura camerei.

Acum, este momentul magic în care adaugi crusta de zahăr caramelizat. Gabriela ia o cantitate potrivită de zahăr și o adaugă în strat uniform peste fiecare formă cu cremă. Cu ajutorul arzătorului, caramelul se va topi și va căpăta o culoare aurie și delicioasă. Atenție la acest pas, deoarece rezultatul final depinde de modul în care zahărul este caramelizat.

Ultimul pas este puțin de răbdare, deoarece crema va trebui să stea la frigider până când crusta de zahăr se întărește. După ce acest lucru se întâmplă, tot ce mai ai de făcut este să te bucuri de această minunată cremă de zahăr ars alături de cei dragi.

TAGS: cremă de zahăr ars, rețetă, Gabriela Cristea, Crème Brulée, desert, zahăr caramelizat, bucătărie, prăjituri

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments