Tuesday, April 16, 2024
HomeVremeaFurtuna Karlotta amenință România cu ploi abundente și ninsori puternice

Furtuna Karlotta amenință România cu ploi abundente și ninsori puternice

Furtuna Karlotta amenință România cu ploi abundente și ninsori puternice

Furtuna Karlotta a causat daune majore în Franța, Spania și Portugalia și acum se îndreaptă spre România, pregătită să aducă cu ea ploi torențiale și inundații. Meteorologii avertizează că, în timp ce la munte va avea loc ninsori abundente, vântul va viscoli zăpada, generând condiții de iarnă aspre.

Echipa de specialiști a emis avertizări cu privire la precipitațiile abundente, care pot ajunge la 55 de litri pe metru pătrat, și la vitezele susținute ale vântului, ce pot atinge 60 de kilometri pe oră. De asemenea, meteorologii prognozează că va ninge la altitudini peste 1.700 de metri. Stratul de zăpadă proaspătă se va menține considerabil, deoarece temperaturile vor scădea considerabil după încheierea ninsorilor.

Prognoza meteo pentru astăzi

Astăzi, temperaturile vor continua să scadă în majoritatea zonelor țării, dar vor rămâne peste medii pentru această perioadă. Maximele zilnice se vor situa între 3 și 13 grade Celsius. În estul țării, cerul va fi predominant înnorat, iar în celelalte regiuni vor fi perioade de nori temporari, cu îmbunătățiri treptate pe parcursul zilei. Se vor înregistra precipitații generale slabe, predominant sub formă de ploi în sud și est, mixte în zonele centrale și ninsori slabe în zonele montane.

Vântul va avea intensitate slabă și moderată, cu unele rafale temporare în est și sud-est, precum și în sud-vest și în zonele muntoase, cu viteze în general între 45 și 55 km/h. În regiunile Moldovei și nord-estului Munteniei, rafalele de vânt pot depăși 60-65 km/h.

În București, procesul de răcire a vremii va continua, cu cer predominant noros și episodicit ploi ușoare pe parcursul zilei. Vântul va avea o intensitate slabă și moderată. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 11 grade Celsius.

În zona montană, temperaturile vor continua să scadă față de intervalul anterior. În Carpații Orientali și în estul Carpaților Meridionali, cerul va fi predominant înnorat, iar în timpul zilei va ninge slab local, urmat de îmbunătățiri treptate. În restul zonei montane, cerul se va degaja treptat. Vântul va avea o intensitate slabă și moderată, cu rafale temporare în zonele înalte.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments