Sunday, February 25, 2024
Google search engine
HomeSportFurtuna Ingunn, un pericol iminent pentru Europa

Furtuna Ingunn, un pericol iminent pentru Europa

Furtuna Ingunn, un pericol iminent pentru Europa

Furtuna Ingunn, cunoscută și sub denumirea de “ciclon bombă”, se apropie cu rapiditate de continentul european. Cu forța unui uragan, aceasta amenință să lovească mai multe țări în următoarele ore și zile, cauzând distrugeri devastatoare.

Un nou ciclon de amploare se abate asupra Europei

În urmă cu doar câteva săptămâni, furtuna Isha a lovit puternic mai multe state europene, inclusiv România. Acum, continentul european se pregătește să facă față consecințelor unui alt ciclon intens, numit Ingunn. Acesta va provoca haos și distrugeri majore.

Meteorologii norvegieni au emis avertizări către celelalte țări europene cu privire la furtuna Ingunn. Cu rafale de vânt ce pot ajunge până la 170-180 km/h, acest ciclon se îndreaptă spre Scandinavia, iar Norvegia va fi prima țară afectată. Se așteaptă ca vitezele vântului să atingă și 190-200 km/h, fiind comparabile cu cele din timpul unui uragan.

Insulele Feroe au fost primele lovit ore acestui ciclon devastator. Viteza vântului înregistrată aici a atins deja 249 km/h, depășind cu mult intensitatea Marii Furtuni din Marea Britanie din 1987. Norvegienii sunt avertizați că se confruntă cu cea mai puternică furtună din ultimele trei decenii.

Marea Britanie sub amenințarea furtunii Ingunn

Nu doar Scandinavia se află în calea furtunii Ingunn. Marea Britanie se pregătește și ea pentru vânturi puternice și ploi abundente. Serviciul Meteorologic din Marea Britanie a emis mai multe avertizări, avertizând populația cu privire la pericolul reprezentat de acest ciclon atlantic.

Meteorologii estimează că în Marea Britanie rafalele de vânt vor atinge viteze de 140-150 km/h. Au fost deja emise două avertismente, unul pentru nordul Scoției, Hebride și Orkney și Shetland, și altul pentru sudul țării. Se anticipează că această furtună va provoca întreruperi de curent electric, probleme în funcționarea semnalelor mobile, precum și daune la clădiri și acoperișuri.

Pentru a preveni incidente grave, autoritățile au început să ia măsuri drastice de precauție. S-au închis drumuri și poduri, iar călătoriile rutiere, aeriene și cu feribotul sunt toate supuse unor restricții severe. Populația este sfătuită să fie extrem de vigilentă și să evite deplasările inutile.

Furtuna Ingunn a pus deja stăpânire pe Scoția, unde peste 40 de servicii feroviare au fost anulate. Zonele cele mai afectate sunt Dundee, Glasgow, Aberdeen și Edinburgh. Se estimează că va fi nevoie de măsuri suplimentare de siguranță în aceste regiuni pentru prevenirea accidentelor și protejarea populației.

TAGS: furtuna, ciclon, European, Ingunn, Norvegia, Marea Britanie
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments