Wednesday, April 17, 2024
HomeVremeaFurtuna Ingunn lovește Norvegia și Scoția cu vânturi devastatoare

Furtuna Ingunn lovește Norvegia și Scoția cu vânturi devastatoare

Furtuna Ingunn lovește Norvegia și Scoția cu vânturi devastatoare

Una dintre cele mai puternice furtuni ale anului, denumită Ingunn, se apropie de Norvegia și Scoția, aducând cu ea rafale de vânt extrem de puternice. Inițial, Scoția va fi afectată de această furtună, cu rafale de vânt de 100-150 km/h din nordul spre sudul țării. Cu toate acestea, miercuri seara și în cursul nopții de miercuri spre joi, se așteaptă ca Norvegia să fie lovită puternic de rafale de 130-180 km/h, cu viteze locale ce pot ajunge chiar și la 190/200 km/h, atingând forța unui uragan. Aceste informații sunt conform La Libre Belgique.

Specialiștii în meteorologie avertizează că presiunea atmosferică în zona unde va lovi furtuna poate scădea rapid în doar 24 de ore, creând ceea ce ei numesc o “bombă ciclonică”. Viteza și forța extremă a vântului pot fi comparate cu cele ale unui uragan, punând în pericol siguranța oamenilor și a proprietăților.

În fața acestui uragan, autoritățile norvegiene sfătuiesc populația să rămână acasă și să ia măsuri de precauție. Existența unui vânt atât de puternic poate provoca pagube semnificative, inclusiv întreruperi de curent și întârzieri masive în transportul feroviar.

Această furtună nu se limitează doar la Norvegia și Scoția, deoarece se așteaptă ca vânturile puternice să se simtă și în vestul Europei. Cu toate acestea, pentru moment, consecințele furtunii Ingunn nu vor fi resimțite în această regiune. Cu toate acestea, autoritățile din Europa de Vest rămân vigilenți și monitorizează cu atenție evoluția situației.

TAGS: furtuna, Norvegia, Scoția, Ingunn, vânturi puternice

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments