Monday, May 20, 2024
HomePoliticaFugarul Paul de România va rămâne în arest preventiv în Malta până...

Fugarul Paul de România va rămâne în arest preventiv în Malta până pe 9 mai

Fugarul Paul de România va rămâne în arest preventiv în Malta până pe 9 mai

Decizia instanței din Malta a fost clară astăzi – fugarul Paul de România va rămâne în arest preventiv până pe data de 9 mai. Cererea sa de eliberare pe cauțiune a fost respinsă, însă există posibilitatea să fie contestată. Această hotărâre vine după ce Paul a fost condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare pentru cumpărare de influență și complicitate la abuz în serviciu în cadrul dosarului Ferma Băneasa.

Ministerul Justiției a declarat că va continua să depună eforturi pentru ca prințul Paul să-și execute pedeapsa în România, conform procedurilor standard pentru orice fugar al statului român. Alina Gorghiu a transmis că vor fi furnizate toate documentele necesare pentru a facilita predarea fugarului către autoritățile române.

Prințul Paul se afla într-o vacanță în Malta însoțit de soția sa, Lia, atunci când a fost capturat. Potrivit șefului Poliției Române, acesta nu a opus rezistență în momentul capturării. Faptul că Paul a părăsit țara în 2020, evitând astfel condamnarea la închisoare, a stârnit controverse. În luna aprilie, Franța a refuzat să-l extrădeze pe motiv de probleme procedurale.

Mai multe detalii despre acest caz puteți găsi aici.

Urmează să vedem cum evoluează situația în zilele următoare, cu instanța din Malta continuând să gestioneze cazul și cu autoritățile române insistând asupra extrădării lui Paul pentru a-și ispăși pedeapsa conform legilor în vigoare.

Acest caz rămâne unul controversat care atrage atenția opiniei publice atât din România, cât și din Malta.

Mai multe informații despre cazul lui Paul de România pot fi găsite aici.

Dosarul Ferma Băneasa și drama prințului Paul continuă să facă valuri în mediul judiciar internațional, cu numeroase întrebări și incertitudini legate de evoluția acestui caz.

Pentru mai multe actualizări și detalii, puteți accesa aici.

Citeste mai multe pe EZS.ro.

TAGS: Ferma Băneasa, Paul de România, Malta, UE, Vacanță, Arestat, Cauțiune, Condamnat

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments