Sunday, June 23, 2024
HomeSportFructul care te ajută să scapi de petele de pe hainele albe....

Fructul care te ajută să scapi de petele de pe hainele albe. Le lași la înmuiat în zeama lui și efectul va fi fabulos

Petele de hainele albe nu doar că sunt inestetice, dar sunt adesea și greu de îndepărtat. Mai ales dacă este vorba despre o pată de ruj, de ojă, de fond de ten, de cerneală, verdeață, sânge sau o simplă urmă de mâncare.

Ce fruct elimină petele de pe ținutele albe

De asemenea, și pata de cafea dă o mare bătaie de cap în procesul de eliminare a ei de pe o rochie albă, de exemplu. În plus, nimeni nu și-ar dori să-și murdărească tricoul, bluza sau rochițele albe, favorite.

De-a lungul timpului, s-au descoperit diferite soluții de curățare a articolelor noastre vestimentare chiar și de cele mai dure reziduuri. Unele s-au dovedit a fi eficiente, iar altele foarte eficiente și cu rezultat rapid.

Un truc foarte simplu pentru a scăpa de o pată este să speli haina fix în momentul când ai murdărit-o. Dacă nu faci asta, murdăria va întrepătrunde mai bine în țesătură și de aceea va fi mult mai greu.

Poți spune adio petelor albe cu ajutorul oțetului. Într-un vas, toarnă apă caldă, iar în aceasta poți adăuga și o cană de oțet de mere. Pune haina murdară și las-o la înmuiat preț de 60 de minute. Totul va arăta apoi ca nou.

Dacă nu îți place mirosul de oțet sau dacă te gândeștin că acesta va fi simțit de către cei din jur, poți utiliza lămâia. Zeama acestui fruct se poate stoarce pe suprafața murdară. Acidul lămâiei are proprietăți de albire.

Zeama de lămâie redă albul hainelor

Acidul din zeama de lămâie dă rezultate mai ales în cazul materialelor din bumbac, in sau poliester. Există și posibilitatea să-l combini cu 2 litri de apă, iar în aceasta să lași hainele la înmuiat, peste noapte.

În plus, nu uita să consumi lămâie de fiecare dată când simți nevoia, pentru că este un plus de vitamina C. Aceasta este recunoscută pentru proprietatea sa de a întări sistemul imunitar. Astfel, nu vei fi vulnerabil în fața virușilor.

”Lămâia este extrem de bogată în vitamina C. Știm deja asta și de aceea este și primul fruct către care întindem mâna atunci când avem nevoie de această vitamină. Dar știai că lămâia are și multe alte substanțe nutritive în compoziție și că unele dintre efectele sale sunt surprinzătoare?

Lămâia este una dintre cele mai consumate fructe, fie proaspătă, fie este folosită în băuturi răcoritoare, băuturi alcoolice și preparate culinare. Lămâile sunt bogate în acid citric, vitamina C și polifenoli, care conferă diverse beneficii pentru sănătate, cum ar fi atenuarea oboselii 1. Eriocitrina, principalul polifenol de lămâie, este un antioxidant solubil în apă, care se găsește din abundență în sucul și coaja de lămâie”, spune dr. Oana Cuzino pe doc.ro

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General