Friday, February 23, 2024
Google search engine
HomeActualitateFrig extrem în România: Temperaturi de minus 20 de grade

Frig extrem în România: Temperaturi de minus 20 de grade

Frig extrem în România: Temperaturi de minus 20 de grade

Romania se confruntă cu o perioadă de frig neobișnuit de intens, unde temperaturile au scăzut sub nivelul obișnuit. Avertizările meteorologice actualizate au anunțat condiții reci persistente până joi dimineață. Se prognozează că minimele termice vor scădea până la valori extreme de -21…-20 grade Celsius în special în nord, centru și estul țării. Estul Transilvaniei va resimți cele mai scăzute temperaturi, ajungând la -16…-15 grade Celsius în noaptea dintre miercuri și joi.

  • Cod galben de vânt și ninsori slabe continue

De asemenea, până în această seară ora 23:00, sudul Moldovei, Dobrogea și jumătatea estică a Moldovei rămân sub avertizare meteorologică de cod galben. Vânturile puternice vor depăși în mod constant 55-70 km/h și vor fi momente în care intensificările vântului vor fi însoțite de ninsori slabe.

  • Frig persistente până la sfârșitul săptămânii

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie a declarat că se așteaptă ca frigul să continue până la sfârșitul săptămânii. Deși se preconizează o ușoară creștere a temperaturilor maxime joi, cu valori de până la 5…6 grade Celsius, vremea se va răci din nou vineri, devenind geroasă în timpul nopții și dimineața de sâmbătă.

  • Temperaturi minime foarte scăzute

Se estimează că temperaturile minime vor fi în jurul valorilor de la -14 până la -4 grade Celsius în întreaga țară, cu valori mai scăzute în Moldova și în zonele estice ale Transilvaniei, unde temperatura va coborî până la -19…-17 grade Celsius.

  • Reducerea precipitațiilor, însă frigul persistă

Deși se observă o diminuare a precipitațiilor, vremea geroasă în timpul nopții și dimineața va continua până la sfârșitul săptămânii. Această perioadă de frig neobișnuit se va menține în următoarele zile, în ciuda scăderii în intensitate a precipitațiilor.

Tags: frig, temperaturi, România, vremea, meteorologie, avertizari
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments