Wednesday, April 17, 2024
HomeActualitateFrații Tate, eliberați de instanță, procesul de extrădare continuă

Frații Tate, eliberați de instanță, procesul de extrădare continuă

Frații Tate, eliberați de instanță, procesul de extrădare continuă

Decizia judecătorilor a fost clară: frații Tate trebuie să fie eliberați de îndată. Cei doi frați britanici vor rămâne în libertate în România, dar procesul de extrădare către Marea Britanie va continua fără întreruperi. Abia după finalizarea acestei proceduri ei vor putea fi arestați și transferați în Marea Britanie, dacă instanța dispune acest lucru.

În sala de judecată, frații Tate au exprimat opoziția lor față de predarea către autoritățile britanice. Odată ce decizia Curții va fi comunicată, aceștia vor fi eliberați imediat.

Frații Tate au fost arestați marți dimineața de către autoritățile române. Informațiile confirmă că noile acuzații provin dintr-un dosar deschis în Marea Britanie și vizează infracțiuni de natură sexuală. Cei doi frați au fost ridicați de polițiști în mijlocul nopții, conform unui mandat european emis de Marea Britanie. Urmează să fie reținuți pentru o perioadă de 24 de ore în vederea investigațiilor suplimentare.

„Pe 11 martie a.c., în jurul orei 23:15, polițiștii din mai multe structuri ale Poliției Române au executat două mandate europene de arestare emise de autoritățile judiciare din Marea Britanie pentru infracțiuni sexuale și exploatare de persoane pe teritoriul britanic”, a precizat un comunicat emis de Poliția Română marți dimineață.

Rezidenți ai Marii Britanii, frații Tate au fost acuzați de patru femei de viol în cadrul unui dosar penal mai vechi. Acestea, cu vârste între 20 și 30 de ani, au intentat acțiuni civile împotriva lui Andrew Tate pentru presupuse infracțiuni comise între 2013 și 2016, pe timp ce se afla în Marea Britanie. Plângerile depuse menționează vătămări corporale și daune psihologice cauzate de presupusele agresiuni sexuale și fizice violente, precum și de controlul coercitiv.

Andrew și Tristan Tate, cunoscuți pentru stilul de viață extravagant și prezența constantă în mediul online, sunt figura ce atrage controverse. În urmă cu câteva luni, cei doi frați au fost arestați în România sub acuzația de trafic de persoane, formare a unui grup infracțional organizat și viol. Conform autorităților române, aceștia ar fi recrutat femei sub pretextul unor relații amoroase pentru a le exploata sexual și a le constrânge să producă conținut pornografic.

Cazul fraților Tate a atras atenția la nivel internațional din cauza prestigiului online pe care îl au și a discursurilor controversate pe care le susțin. În timp ce Andrew Tate se auto-definește ca fiind un antreprenor de succes și un “guru” al dezvoltării personale, criticii îl acuză de promovarea misoginismului și manipulării.

TAGS:

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments