Friday, May 24, 2024
HomeSportFranța și Ucraina semnează un acord bilateral pentru sprijin pe termen lung

Franța și Ucraina semnează un acord bilateral pentru sprijin pe termen lung

Franța și Ucraina semnează un acord bilateral pentru sprijin pe termen lung

Franța a anunțat că va semna un acord bilateral cu Ucraina, oferind sprijin financiar și economic pe termen lung. Potrivit oficialilor de la Paris, acest acord are ca scop sprijinirea Ucrainei și transmiterea unui mesaj de determinare. Această decizie face parte dintr-o abordare colectivă a G7, grupul celor mai avansate economii din lume.

Armament și pregătire militară promisă de G7

În luna iulie, membrii G7 au promis că vor furniza arme și echipament militar, precum și pregătire militară suplimentară pentru armata ucraineană. Cu toate acestea, până în prezent, aceste promisiuni nu au fost puse în practică. Cu toate acestea, Franța a anunțat că negociază un acord bilateral similar cu acordul încheiat între Ucraina și Regatul Unit, care acoperă o perioadă de 10 ani și oferă un sprijin financiar în valoare de 2,5 miliarde de lire sterline în următorul an fiscal.

Acordul bilateral urmează să fie semnat personal de președinții Franței și Ucrainei, Emmanuel Macron și Volodimir Zelenski, în timpul vizitei lui Zelenski la Paris. Aceasta va fi a treia vizită a președintelui ucrainean în capitala Franței de la începutul războiului.

Între timp, în Rusia, comandantul flotei ruse de la Marea Neagră a fost concediat, la o zi după scufundarea unei importante nave de război ruse. Potrivit experților militari, înlăturarea amiralului Viktor Sokolov vine în urma declarației Ucrainei că au distrus o navă de debarcare a Rusiei. Acesta a preluat comanda flotei în septembrie 2022, după încheierea războiului dintre Rusia și Ucraina.

Umilințele la adresa flotei ruse de la Marea Neagră nu s-au oprit aici. În aprilie 2022, o navă rusească a fost scufundată de rachete ucrainene. Înlăturarea amiralului Sokolov a fost raportată de bloggerii militari ruși și de un fost consilier al Kremlinului.

Deconectare între retorică și realitatea din cadrul NATO

Apar diferențe majore între ceea ce declară șeful NATO, Jens Stoltenberg, și ceea ce fac de fapt țările NATO. Potrivit unui editor de la CNN, ambitioasele cereri ale lui Jens Stoltenberg privind efortul de război și industria de război sunt în contrast cu realitatea. Țările membre NATO par să trăiască într-o altă realitate și să fie depășite de situația actuală.

Franța și Ucraina vor semna un acord bilateral care va oferi sprijin pe termen lung Ucrainei în vremuri dificile. Această decizie a fost luată ca urmare a amenințărilor tot mai mari din partea Rusiei, iar Franța dorește să transmită un mesaj clar de solidaritate și sprijin față de Ucraina. Este de așteptat ca acest acord să îmbunătățească relațiile dintre cele două țări și să ofere noi oportunități economice.

În cele din urmă, NATO este preocupată de situația tensionată în Europa de Est și de amenințările Rusiei la adresa securității regionale. Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, îndeamnă statele membre să își intensifice eforturile în domeniul apărării și să investească mai mult în industria de război. Numai printr-un efort colectiv și solidaritatea membrilor NATO se poate asigura securitatea și stabilitatea în regiune.

TAGS: ucraina, g7, Franța, acord bilateral, sprijin financiar, sprijin economic, armament, echipament militar, pregatire militara, Rusia, NATO, securitate

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments