Monday, July 22, 2024
HomeActualitateFranţa se pregătește pentru rezultatele alegerilor anticipate cu suplimentarea polițiștilor pe străzi

Franţa se pregătește pentru rezultatele alegerilor anticipate cu suplimentarea polițiștilor pe străzi

Franţa se pregătește pentru rezultatele alegerilor anticipate cu suplimentarea polițiștilor pe străzi

Franţa se confruntă cu temeri legate de potențiale violențe în contextul rezultatelor anticipate alegerilor parlamentare, motiv pentru care ministrul de Interne a anunțat mobilizarea a 30.000 de polițiști pe străzi în seara votului. Tensiunile politice cresc, iar agresiunile împotriva candidaților și activiștilor devin tot mai frecvente înaintea turului final al alegerilor.

Într-un incident șocant, Purtătoarea de cuvânt a guvernului, Prisca Thevenot, a fost agresată brutal, împreună cu adjunctul ei și un activist de partid, în timp ce-și desfășurau activități electorale în Meudon, sud-vestul Parisului. Agresiunea a fost doar unul dintre multele incidente care reflectă climatul tensionat din Franța, RN fiind în fruntea alegerilor.

Cum s-a desfășurat incidentul

Imaginile filmate au arătat momentul în care un grup de tineri a atacat candidatul, adjunctul său și activistul de partid pentru Alianța Ensemble, aflată sub umbrela președintelui Emmanuel Macron. Tinerii i-au agresat pe aceștia, rănindu-i pe unii cu brutalitate.

Virginie Lanlo, adjunctul candidatului, a fost rănită la braț, în timp ce activistul a fost lovit cu pumnii și cu un scuter, suferind leziuni grave. Poliția a intervenit rapid și a reținut patru agresori, iar incidentul a fost condamnat la nivel politic.

Apelul lui Macron pentru unitate

Președintele Emmanuel Macron a făcut apel la o „mare uniune democratică și republicană” în perspectiva celui de-al doilea tur al alegerilor legislative anticipate, pentru a face față partidului Reunirea Națională. Prezența la urne a fost semnificativă, iar participarea crescută a demonstrat importanța acestui scrutin.

În contextul creșterii extremismului politic, personalități precum Aya Nakamura și Kylian Mbappé își exprimă îngrijorarea privind situația politică a țării. Suspansul electoral persistă în Franța, iar tensiunile se adâncesc odată cu apropierea celei de-a doua runde de vot.

Citește și: Forțele Navale Române participă la Exercițiul multinațional BREEZE 24

Tags:

Franța, alegeri, polițiști, incident, Macron

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General