Thursday, February 29, 2024
Google search engine
HomeActualitateFranceza cere industriei de apărare să se pregătească pentru nevoile Ucrainei în...

Franceza cere industriei de apărare să se pregătească pentru nevoile Ucrainei în războiul cu Rusia

Franceza cere industriei de apărare să se pregătească pentru nevoile Ucrainei în războiul cu Rusia

Companiile din industria franceză de apărare trebuie să grăbească trecerea la „modul de economie de război”, pentru a răspunde mai repede nevoilor Ucrainei în războiul cu Rusia, a transmis, vineri, preşedintele francez Emmanuel Macron, relatează France Presse, citată de Agerpres.

Într-un discurs susținut la baza navală Cherbourg, Emmanuel Macron a subliniat importanța sprijinului constant acordat Ucrainei și necesitatea unei industrii de apărare puternice, capace să răspundă rapid cerințelor conflictului cu Rusia. Președintele francez a subliniat că o eventuală victorie a Rusiei ar amenința securitatea europeană și că Franța trebuie să fie pregătită să răspundă la provocările acestui conflict.

Pentru a-și susține argumentele, Macron a declarat că anii de prosperitate și confort au dus la o stagnare a industriei de apărare, împiedicându-se astfel o dezvoltare rapidă a capacității de producție și a inovației. El a cerut ca producția de armament și muniții să fie sporită și a criticat termenele lungi de producție care nu mai sunt acceptate în contextul actual.

„Cer fiecărui director să fie total concentrat pe producție și aprovizionare. Niciodată nu mai trebuie să ne mulțumim cu termene de producție întinse pe mai mulți ani”, a transmis Emmanuel Macron.

Pentru a-și manifesta sprijinul pentru Ucraina, Franța a anunțat săptămâna aceasta un nou ajutor militar, constând în furnizarea de rachete scalpel cu rază lungă de acțiune, bombe AASM și obuze de calibrul 155 mm. În plus, compania Nexter va produce 60 de tunuri Caesar destinate Ucrainei, iar guvernul francez a invitat aliații să le cumpere și să le livreze Kievului.

Sprijinul Franței pentru Ucraina vine în contextul tensiunilor crescânde între Ucraina și Rusia și a agresiunii rusești în Ucraina de Est. Atacurile continue și presiunea asupra teritoriului ucrainean au determinat Franța să se implice mai activ în sprijinul Ucrainei și să ofere asistență militară în vederea contracarării agresiunii rusești.

Franța rămâne un partener strategic al Ucrainei și continuă să-și exprime solidaritatea față de poporul ucrainean, în timp ce își asigură securitatea proprie și a întregii Europe.

Tag-uri:

Franceză

Industrie de apărare

Ucraina

Rusia

Emmanuel Macron

Război

Securitate europeană

Tensiuni

Rachete

Arme și muniții

TAGS:

Franceză Industrie de apărare Ucraina Rusia Emmanuel Macron Război Securitate europeană Tensiuni Rachete Arme și muniții
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments