Sunday, June 23, 2024
HomeSportFostul soț al Dianei Șoșoacă rămâne sub control judiciar. ÎCCJ a respins...

Fostul soț al Dianei Șoșoacă rămâne sub control judiciar. ÎCCJ a respins plângerea candidatului la europarlamentare

Fostul lider SOS România se află sub control judiciar pentru 60 de zile într-un dosar în care este acuzat de Parchetul General că a falsificat semnăturile pentru candidatura sa la Parlamentul European.

Fostul soț al Dianei Șoșoacă rămâne sub control judiciar

Silvestru Șoșoacă, exclus cu scandat din SOS România, chiar de către cea cu care se află în plin proces de divorț, senatoarea Diana Șoșoacă. viitor europarlamentar, și-a depus candidatura ca independent la alegerile europarlamentare.

În acest scop ar fi falsificat, cu ajutorul liderului AUR George Simion, listele de semnături de susținere, necesare pentru a-și putea depune dosarul de candidatură. În data de 5 iunie, Silvestru Şoşoacă a fost pus sub control judiciar pentru săvârşirea infracţiunilor de uz de fals şi fals în declaraţii.

“În luna aprilie 2024, liderul unei formaţiuni parlamentare, deputat, i-a instigat, atât direct, cât şi prin interpuşi, pe mai mulţi membri ai unei formaţiunii politice şi pe o serie de angajaţi ai Parlamentului României care desfăşoară activităţi lucrative în cadrul formaţiunii politice respective, să procedeze la falsificarea câtorva mii de liste de susţinători necesare depunerii de către un candidat independent a candidaturii pentru alegerile pentru Parlamentul European din data de 9 iunie 2024.

În acest context, în data de 9 aprilie 2024, deputatul în cauză a solicitat, atât direct, cât şi prin intermediul unor persoane de încredere, mobilizarea în regim de urgenţă a câtorva zeci de persoane la sediul central al formaţiunii politice în scopul completării listelor de susţinători necesare depunerii candidaturii independente, prin consemnarea în cuprinsul listelor a datelor reale ale unor cetăţeni, copiate din alte liste de susţinători completate anterior de membrii formaţiunii, demers urmat de falsificarea semnăturilor respectivelor persoane”, a transmis Parchetul General într-un comunicat de presă.

George Simion ar fi transmis chiar mesaje vocale pe grupurile de comunicare, cerând falsificarea listelor de semnături în favoarea lui Silvestru Șoșoacă.

Cum a acționat George Simion

În situaţiile în care anumite persoane au refuzat să se conformeze șeful AUR le-a contactat direct punându-le în vedere să se deplaseze la sediul organizaţiei în scopul arătat, au mai precizat procurorii.

“Ca urmare a demersului iniţiat, în cursul zilei de 9 aprilie 2024, la sediul formaţiunii s-au strâns aproximativ 50 de persoane, unele dintre acestea rămânând şi pe timpul nopţii, activităţile continuând şi pe tot parcursul zilei de 10 aprilie 2024.

Pentru a-şi conspira identitatea şi activităţile ilicite, persoanele implicate în procesul de falsificare efectivă a listelor au inserat în spaţiile dedicate datelor de identificare ale celor care au întocmit listele, datele unor persoane reale, dar fără legătură cu demersul arătat, cărora le-au falsificat semnăturile.

Totodată, în condiţiile în care semnăturile falsificate nu erau suficiente pentru a permite depunerea candidaturii independente, reprezentanţii formaţiunii politice au procedat la fotocopierea listelor falsificate anterior, în vederea atingerii pragului de 100.000 de susţinători.

Ca urmare a activităţilor descrise, (…) membrii formaţiunii politice au finalizat activitatea de pregătire şi îndosariere a listelor de semnături, aceasta fiindu-i transmisă persoanei care urma să-şi depună candidatura şi care s-a deplasat la Biroul Electoral Central, depunându-şi candidatura.

În data de 11 aprilie 2024, reprezentanţii BEC au confirmat oficial acceptarea candidaturii”, mai transmite Parchetul.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General