Sunday, June 23, 2024
HomeSportFostul acționar majoritar Dorin Șerdean, arestat preventiv pentru fraudă de 30 de...

Fostul acționar majoritar Dorin Șerdean, arestat preventiv pentru fraudă de 30 de milioane de euro

Fostul acționar majoritar Dorin Șerdean, arestat preventiv pentru fraudă de 30 de milioane de euro

Fostul acționar majoritar al clubului Dinamo, Dorin Șerdean, a fost arestat preventiv de Tribunalul București, fiind suspectat într-un caz de fraudare în valoare de 30 de milioane de euro. Ancheta, desfășurată de Parlamentul European, se concentrează asupra suspiciunii de fraudă care implică fonduri UE și naționale.

Conform Parchetului European (EPPO), Schema infractională e reprezintă furnizarea de scrisori de garanție false beneficiarilor de proiecte finanțate din fonduri UE. Aceste scrisori de garanție, emise de bănci fictive sau entități financiare dubioase, au pretins că asigură proiectele împotriva eventualelor daune. Percheziții au avut loc în mai multe orașe din România, printre care București, Alba Iulia, Arad, Cluj, Constanța, Hunedoara, Iași, Mureș și Olt.

Dorin Șerdean, care a deținut pachetul majoritar de acțiuni la Dinamo, l-a vândut către Red&White, actualii acționari majoritari, în luna februarie a acestui an. Într-un interviu acordat, acesta a vorbit despre povara pe care o reprezintă deținerea unui club precum Dinamo, menționând că datoriile acestuia trebuie clarificate. Fostul acționar a subliniat că a luptat pentru a recupera adevărul și că acesta va ieși la iveală în viitorul apropiat.

Dorin Șerdean, în vârstă de 53 de ani, a cedat pachetul său de acțiuni pentru suma de 500.000 de euro. Arestarea preventivă a sa nu pare a fi legată de activitatea sa la Dinamo, conform informațiilor disponibile până în prezent.

TAGS: Dorin Șerdean, Dinamo, arestat, fraudă

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General