Sunday, February 25, 2024
Google search engine
HomeSportFluctuațiile cursului valutar BNR în prima zi a lunii februarie

Fluctuațiile cursului valutar BNR în prima zi a lunii februarie

Fluctuațiile cursului valutar BNR în prima zi a lunii februarie

Joi, 1 februarie 2024, Banca Națională a României a publicat prima ședință monetară a lunii, furnizând informațiile despre valoarea euro, dolarului american și a celorlalte valute importante de pe piața valutară. Aceste informații sunt așteptate cu interes de către investitori și persoanele interesate de evoluția cursului valutar.

Ultimele cotații valutare

Înainte de a primi datele actualizate de la Banca Națională, să aruncăm o privire asupra cotațiilor de la sfârșitul lunii ianuarie. Marți, moneda europeană și francul elvețian au înregistrat scăderi în comparație cu leul românesc, în timp ce dolarul american și lira sterlină s-au apreciat. De asemenea, prețul aurului a înregistrat o creștere și a depășit nivelul de 301 lei/gram.

Euro și dolarul american

În mijlocul săptămânii, Banca Națională a României a anunțat un curs de referință de 4.9759 lei pentru un euro, înregistrând o depreciere față de ziua precedentă. Rămâne de văzut cum se va comporta moneda europeană în prima zi a lunii februarie. În trecut, euro a atins cea mai mare valoare în fața leului pe 19 mai 2023, când a fost cotat la 4.9783 lei.

Dolarul american s-a apreciat în ultimele zile, fiind vândut la un curs de 4.5962 lei. Cel mai înalt nivel înregistrat de dolarul american în fața leului a fost anunțat pe 28 septembrie 2022, când a ajuns la valoarea de 5.1794 lei.

Francul elvețian și lira sterlină

În ziua anterioară, francul elvețian a înregistrat o scădere și a fost cotat la 5.3190 lei de către Banca Națională a României. În schimb, lira sterlină s-a apreciat și a atins o valoare de 5.8235 lei, înregistrând o creștere față de ziua precedentă.

Cotația aurului

Gramul de aur a înregistrat o creștere în ultima zi a lunii ianuarie și a atins cotația de 301.0282 lei pe piața monetară din România. Cu toate acestea, acest preț este inferior maximului istoric recent înregistrat de aur, de 303.8712 lei, raportat pe 4 decembrie 2023.

Interesul investitorilor și economiștilor

Fluctuațiile cursului valutar BNR au un impact semnificativ asupra economiei și a pieței financiare. Investitorii și economiștii urmăresc cu atenție evoluția cursului valutar, deoarece schimbările pot influența costurile importurilor și exporturilor, nivelul inflației și rentabilitatea investițiilor. Informațiile furnizate de Banca Națională sunt esențiale pentru luarea deciziilor financiare și pentru gestionarea riscurilor.

Concluzie

Pentru a descoperi în detaliu valorile exacte ale euro, dolarului american și celorlalte valute, este important să consultăm datele actualizate oferite de Banca Națională a României. Aceste informații sunt cheia în înțelegerea evoluției economice și financiare a țării noastre.

TAGS: Curs valutar BNR, Curs valutar euro, Curs valutar dolar, Curs valutar lira sterlină, Curs valutar aur, BNR
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments