Tuesday, April 16, 2024
HomeSportFlorian Tudor, liderul unei rețele de clonare a cardurilor în Riviera Maya,...

Florian Tudor, liderul unei rețele de clonare a cardurilor în Riviera Maya, nu poate fi extrădat în România

Florian Tudor, liderul unei rețele de clonare a cardurilor în Riviera Maya, nu poate fi extrădat în România

Florian Tudor, mai cunoscut sub pseudonimul “Rechinul” sau “El Tiburon”, un oltean acuzat de clonarea cardurilor bancare în Riviera Maya, se pare că nu poate fi extradat în România, deși autoritățile noastre au început procedurile încă din 2021. Aceasta este situația incertă în care se află acest interlop în momentul de față.

Mexicul ignoră cererea de extrădare a lui Florian Tudor

Anul trecut, procurorii din România au trimis în judecată pe Florian Tudor sub multiple capete de acuzare, printre care se numără constituirea unui grup infracțional organizat, șantaj, instigare la șantaj și instigare la tentativă de omor. Ca urmare, autoritățile române au făcut o nouă cerere de extrădare pentru Florian Tudor, dar aceasta a rămas fără răspuns din partea autorităților mexicane. Ministerul Afacerilor Externe din Mexic nu a emis un răspuns în termenul legal, ceea ce a generat incertitudine în privința extrădării.

Cererea de extrădare inițială a fost înaintată de autoritățile române, iar aceasta a ajuns pe biroul ministrului Afacerilor Externe din Mexic. Cu toate acestea, nu s-a primit un răspuns oficial până în prezent, iar Florian Tudor a profitat de această situație și a solicitat protecția unui judecător federal din Mexic. Dacă judecătorul ar fi acceptat cererea acestuia, Florian Tudor ar fi fost eliberat și scăpat de extrădare către România.

Florian Tudor se simte în pericol și solicită eliberarea sa

Pe lângă cererea de extrădare, Florian Tudor a făcut și o cerere de eliberare din cauza abuzurilor la care susține că este supus în închisoarea mexicană. Potrivit declarațiilor sale, acesta a fost supus la tortură și hărțuire din partea gardienilor și personalului de securitate din arest. De asemenea, Florian Tudor susține că nu i se acordă dreptul de a face cumpărături sau de a primi corespondență de la familia sa din România. Toate acestea îl pun în pericol, atât din punct de vedere fizic, cât și din punct de vedere mental, în cazul în care rămâne în continuare în închisoarea mexicană.

Totuși, încercările sale nu au avut succes până în prezent, deoarece judecătorul responsabil de caz a respins cererea de eliberare a lui Florian Tudor, invocând o “portiță legală”. Astfel, Florian Tudor rămâne în continuare în închisoarea mexicană, în Centrul Federal de Readaptare Socială numărul 1, El Altiplano, așteptând un răspuns oficial pentru extrădare.

Procurorii mexicani reușesc să recupereze banii furați de rețeaua lui Florian Tudor

Una dintre autoritățile mexicane care au avut un succes deosebit în cazul lui Florian Tudor este Procuratura Generală Federală (FGR). Aceasta a reușit să recupereze cea mai mare parte a prejudiciului provocat de banda românească care opera în Riviera Maya. Bugetele confiscate de la diferite grupări infracționale, inclusiv de la rețeaua condusă de Florian Tudor, au ajuns la suma impresionantă de 456 de milioane de dolari în patru ani.

În plus, raportul făcut public de FGR arată că au fost puse sub sechestru diverse proprietăți și domenii deținute de membrii rețelei, iar acestea ajută la recuperarea prejudiciului cauzat. Cu toate acestea, este important de menționat că acesta este doar un pas din procesul de recuperare a banilor, iar autoritățile continuă să investigheze și să identifice alte bunuri întrebuințate în scopuri ilegale.

Acuzațiile DIICOT la adresa lui Florian Tudor

DIICOT este instituția din România responsabilă de anchetarea și urmărirea penală a infracțiunilor de mare amploare. Într-un dosar instrumentat de această instituție, Florian Tudor este acuzat de multiple infracțiuni, printre care recrutarea de infractori pentru comiterea de acte violente, cum ar fi șantajul și omorul calificat, atât în Mexic, cât și în România.

Rechizitoriul arată că în 2017, Florian Tudor a instigat un membru al grupării sale să exercite acte de amenințare pentru a o determina pe o persoană să renunțe la drepturile litigioase asupra unor imobile din județul Dolj. Tot în același an, Florian Tudor a amenințat cu moartea un alt membru al grupului, cu scopul de a-l determina să se întoarcă în Mexic, unde urma să desfășoare activități ilegale.

Infracțiunile lui Florian Tudor nu se opresc aici, acesta fiind acuzat și de instigarea la omorul unei persoane cu care avea un conflict. În 2018, victima a fost înjunghiată într-un centru comercial din Cancun, având leziuni grave care au pus în pericol viața sa.

În concluzie, situația lui Florian Tudor, cunoscut drept “Rechinul”, rămâne incertă în ceea ce privește extrădarea sa în România. Autoritățile mexicane nu au răspuns în termenul legal la cererile de extrădare, lăsându-l pe acest interlop într-o situație delicată. În același timp, procurorii români continuă să adune probe și să facă eforturi pentru a-i aduce pe Florian Tudor și ceilalți membri ai rețelei sale în fața justiț

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments