Wednesday, April 17, 2024
HomeJustitieFiul fostului primar din Cavnic scapă de închisoare după un accident tragic

Fiul fostului primar din Cavnic scapă de închisoare după un accident tragic

Fiul fostului primar din Cavnic scapă de închisoare după un accident tragic

Un accident rutier petrecut în luna ianuarie în Maramureș a avut un sfârșit tragic, când o tânără de 21 de ani și-a pierdut viața. Șoferul vinovat, Dan Bindiu, fiul fostului primar din Cavnic, a ieșit însă cu o pedeapsă mai ușoară decât s-ar fi așteptat mulți urmăritori ai cazului.

Anchetatorii au declarat că, în momentul producerii accidentului, Dan Bindiu era într-o stare avansată de ebrietate, cu o alcoolemie de 2,55 grame de alcool pur în aerul expirat. Cu toate acestea, în ciuda solicitării procurorilor pentru arest preventiv, bărbatul a fost plasat în arest la domiciliu.

Dan Bindiu a fost prezentat în fața magistraților Judecătoriei Sighetu Marmației, cu propunerea de arestare preventivă. Cu toate acestea, judecătorii au respins propunerea și au decis că arestul la domiciliu ar fi suficient. Această decizie a stârnit nemulțumire și indignare în rândul celor care consideră că pedeapsa nu este proporțională cu gravitatea faptei și cu pierderea unei vieți.

Legea recentă, cunoscută sub numele de Anastasia, clarifică situația pedepselor pentru conducerea sub influența alcoolului. Potrivit noilor prevederi, infractorii nu vor mai beneficia de suspendarea pedepsei și vor fi închiși.

Victima tragicului accident era pasageră în autoturismul de lux condus de Dan Bindiu. Mașina a ieșit de pe șosea într-o curbă periculoasă și a lovit un stâlp de beton înainte de a se opri. Tânăra de 21 de ani a suferit leziuni fatale și a murit pe loc. Conform sursei, alcoolemia șoferului era extrem de ridicată, aproape de pragul comă alcoolică. Rezultatele testelor arată că la momentul tragediei, Dan Bindiu avea o alcoolemie de 2,55 grame de alcool pur în sânge și peste 2,4 grame în aerul expirat.

Dan Bindiu, în vârstă de 39 de ani, este și directorul unei cunoscute firme din Maramureș. Cazul său a stârnit critici dure în mediul online și în comunitatea locală, care cerea o pedeapsă mai aspră pentru tragicul eveniment.

Este important să amintim că vinovăția lui Dan Bindiu trebuie să fie stabilită într-un proces legal și că informațiile prezentate în acest articol nu trebuie să influențeze în niciun fel decizia instanței de judecată.

Tags:

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments