Wednesday, April 17, 2024
HomePoliticaFirea acuză PSD că a pierdut alegerile din 2020 pentru primăria generală

Firea acuză PSD că a pierdut alegerile din 2020 pentru primăria generală

Firea acuză PSD că a pierdut alegerile din 2020 pentru primăria generală

Gabriela Firea, fostul primar general al Capitalei, a făcut declarații tranșante referitoare la eșecul PSD-ului în alegerile pentru primăria generală din 2020. Potrivit ei, partidul a pornit ca o echipă, dar nu s-a comportat ca atare atunci când era nevoie. Firea a indicat în mod direct faptul că electoratul social-democrat din sectorul 3, condus de finul său Robert Negoiță, a avut o altă opțiune electorală.

Într-un interviu acordat exclusiv pentru Culisele Statului paralel, Gabriela Firea a adăugat că relațiile cu Robert Negoiță s-au îmbunătățit în ultima perioadă, însă acesta trebuie să fie mai direct și să spună deschis ceea ce dorește în privința candidaturii pentru primărie. Firea a subliniat că legătura lor se datorează faptului că sunt nașii copilului lui Negoiță și că păstrează în continuare contactul, dar politic vorbind, este necesar ca acesta să-și exprime clar intențiile.

Gabriela Firea a subliniat că nu se teme de contracandidații pentru nominalizare în interiorul partidului, însă cere ca totul să se desfășoare în mod corect și transparent. Fostul primar general a făcut referire la colegii de la București care doresc să intre în cursa pentru Primăria generală și a menționat că în urma cu mai bine de un an, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a prezentat-o ca fiind candidatul partidului.

“Nu am glumit când le-am spus, în urmă cu câteva zile, colegilor de la București care doresc să intre în această cursă și sunt deranjați că în urma cu mai bine de un an domnul președinte Ciolacu m-a prezentat ca fiind eu candidatul să discutăm, ne adunăm, stăm de vorbă, ne prezentăm planurile. Bineînțeles, conducerea centrală are și ea un cuvânt de spus”, a declarat Gabriela Firea.

Fosta primară a mai adăugat că trebuie să existe criterii clare și transparente în alegerea candidatului, cum ar fi analizarea capacității de muncă, a realizărilor atât în viață, cât și în politică, precum și verificarea loialității față de cetățeni și față de partid. Gabriela Firea a subliniat că dacă ea va fi desemnată candidat, va lupta cu toată forța pentru interesele bucureștenilor, însă dacă nu va fi aleasă, îl va susține în totalitate pe cel desemnat, deoarece consideră că este un om de echipă.

Firea solicită sprijinul partidului

Gabriela Firea a ținut să evidențieze că are susținerea colegilor din București în demersul său de a candida pentru Primăria generală. Deși se arată încrezătoare în sprijinul acestora, Firea subliniază importanța obținerii aprobării conducerii naționale a PSD-ului.

“Colegii de la București, DA! Asta am și spus, trebuie să mergi cu această susținere la conducerea națională, aici se pun problemele. De aceea am și spus, dacă trebuie să avem o nouă discuție, să se facă alte sondaje, alte măsurători, dar să fie corecte, să se analizeze capacitatea de muncă, ce am făcut în viața și în politică, să se verifice loialitatea față de cetățeni și față de partid și să se tragă linie și să se decidă. Dar dacă sunt EU, intru cu toată forța de muncă să lupt pentru toți bucureștenii. Iar dacă nu sunt eu candidatul, îl voi susține în totalitate pe cel desemnat, sunt un om de echipă”, a declarat Gabriela Firea în exclusivitate pentru Culisele Statului paralel.

Concluzie

Gabriela Firea, fostul primar general al Bucureștiului, a criticat modul în care PSD s-a comportat în alegerile pentru primăria generală din 2020. Firea a indicat că electoratul social-democrat din sectorul 3, condus de Robert Negoiță, a avut o altă opțiune electorală. Într-un interviu acordat pentru Culisele Statului paralel, Firea a subliniat importanța transparentei și corectitudinii în alegerea candidatului pentru Primăria generală și a cerut sprijinul colegilor din partid. Ea a reiterat că, indiferent dacă va fi desemnată candidat sau nu, va susține în totalitate persoana aleasă de partid și va lupta pentru interesele bucureștenilor.

TAGS:

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments