Tuesday, July 23, 2024
HomeActualitateFestivalul Medieval al Castelului Huniade din Timișoara: O Călătorie în Evul Mediu

Festivalul Medieval al Castelului Huniade din Timișoara: O Călătorie în Evul Mediu

Festivalul Medieval al Castelului Huniade din Timișoara: O Călătorie în Evul Mediu

Parcul Castelului Huniade din centrul Timișoara va fi gazda unei experiențe unice între 19 și 21 iulie, o nouă ediție a Festivalului Medieval al Castelului Huniade. Evenimentul va surprinde publicul și îl va transporta în atmosfera fascinantă a Evului Mediu, cu participări spectaculoase și activități diverse.

Participanții și Atmosfera de Ev Mediu

Prin evenimentele propuse, organizatorii doresc să readucă în prezent imaginea castelului din trecut, cu cavaleri și războinici nomazi, cu muzică și dansuri medievale, alături de reprezentanți ai diverselor companii precum Compania Dragonului, Straja Cetății Mediaș sau Compania Ursului Brun.

Programul și Activitățile Festivalului

Vineri, 19 iulie, festivalul începe cu o paradă a participanților, ce va fi urmată de spectacole de muzică și dansuri medievale susținute de Viatores Festivi și Truverii. Sâmbătă, 20 iulie, se desfășoară Marele Turnir al Castelului Huniade, cu lupte și concursuri pentru public, precum și un spectacol de improvizație muzicală.

Duminică, 21 iulie, festivalul se încheie cu scene tematice despre luptele medievale și un program variat de activități și ateliere în jurul Castelului Huniade, menite să ofere publicului o experiență autentică a Evului Mediu.

Atmosferă Autentică și Călătorii în Timp

Festivalul Medieval al Castelului Huniade va readuce în prim-plan atmosfera autentică a Evului Mediu, cu demonstrații de lupte, ateliere tematice și spectacole de dansuri și muzică medievală. Publicul va avea ocazia să simtă pulsul istoriei și să se bucure de o călătorie inedită în timpul medieval.

Târg și Ateliere Medievale

Pe lângă spectacolele și scenele tematice, festivalul va găzdui un târg medieval și ateliere cu diverse activități specifice epocii medievale, de la aruncarea de săgeți la ateliere de tir cu arcul sau caligrafie. Vizitatorii vor putea explora diverse aspecte ale vieții medievale și vor putea participa activ la diferite activități recreative.

Descoperiți și voi farmecul Evului Mediu la Festivalul Medieval al Castelului Huniade din Timișoara!

TAGS:

castelul huniade, festival medieval, evul mediu, festival Timișoara

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General