Sunday, July 14, 2024
HomeActualitateFestivalul Medieval al Castelului Huniade aduce atmosfera Evului Mediu la Timișoara

Festivalul Medieval al Castelului Huniade aduce atmosfera Evului Mediu la Timișoara

Festivalul Medieval al Castelului Huniade aduce atmosfera Evului Mediu la Timișoara

Muzeul Național al Banatului și Consiliul Județean Timiș colaborează pentru a organiza cea de-a VI-a ediție a Festivalului Medieval al Castelului Huniade. Evenimentul va avea loc în perioada 19-21 iulie în parcul Castelului Huniade, oferind spectatorilor de toate vârstele o incursiune fascinantă în lumea medievală.

Planificat ca un omagiu adus patrimoniului istoric, Festivalul Medieval al Castelului Huniade este o tradiție apreciată în Timișoara și județul Timiș. Prin intermediul acestui eveniment, organizatorii își propun să reînvie atmosfera Evului Mediu, celebrând nobilimea cavalerilor, eleganța doamnelor și priceperea meșteșugarilor. Prin muzică, dans, gastronomie și tradiții, festivalul promite o experiență culturală memorabilă.

Programul pregătit pentru această ediție cuprinde spectacole artistice variate și captivante, care vor include:

Vineri, 19 iulie: Călătoria în timp

În deschiderea festivalului, participanții vor călători prin istorie, revenind în Epoca Medievală și imagi­nându-și Castelul Huniade în timpurile sale de glorie. Alături de companii renumite din diverse regiuni, publicul va fi martor la parade, reconstituiri istorice și spectacole fascinante.

  • Compania Dragonului (Transilvania)
  • Vulturii din Țara Călatei (Cluj)
  • Teutonii Transilvaniei (Mediaș)
  • Compania Grifonului de Aur (Oradea)
  • Și multe altele…

20:00 – Parada participanților va aduce în prim-plan cavaleri strălucitori, arcași pricepuți și luptători din diverse culturi, creând o atmosferă autentică a Evului Mediu. Pe scena festivalului vor urma spectacole live de muzică și dans medieval, oferind publicului o experiență captivantă.

Sâmbătă, 20 iulie, se va desfășura Marele Turnir al Castelului Huniade, aducând în prim-plan competiții palpitante și serbări pline de viață. Cavalerii, oștenii și publicul vor fi implicați în diverse întreceri, iar seara se va încheia cu un bal mascat medieval și povești magice.

Duminică, 21 iulie, Festivalul aduce confruntări militare și reconstituiri ale momentelor istorice din perioada Evului Mediu în Bazinul Carpatic. De la ciocniri între cruciați și arcași, la reprezentări ale asediului Timișoarei de către Imperiul Otoman, ultima zi a festivalului va fi plină de dramatism și spectacol.

Evenimentul va fi un prilej de bucurie și divertisment pentru toți participanții, oferindu-le oportunitatea de a trăi atmosfera Evului Mediu, de a participa la activități interactive și de a descoperi tainele unei epoci fascinante.

TAGS: Festival Medieval, Castelul Huniade, Evul Mediu

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General