Sunday, July 14, 2024
HomeActualitateFestivalul Internațional de Muzică Interbelică aduce timpuri de altădată la Sala Radio...

Festivalul Internațional de Muzică Interbelică aduce timpuri de altădată la Sala Radio din București

Festivalul Internațional de Muzică Interbelică aduce timpuri de altădată la Sala Radio din București

Într-un eveniment de excepție susținut de Ministerul Culturii, Asociația ProCultArt organizează prima ediție a Festivalului Internațional de Muzică Interbelică la Sala Radio din București. Sub sloganul “A music to remember”, festivalul propune o incursiune muzicală în perioada anilor 1920-1940.

Începând cu ziua de vineri și continuând până duminică, publicul este invitat să se bucure de concerte memorabile susținute de formații și artiști de prestigiu din România, Franța, Germania, și Anglia. Atmosfera interbelică va fi recreată într-un cadru de poveste, aducând nostalgia și farmecul vremurilor apuse pe scenă.

Primul weekend al festivalului va fi marcat de interpretări de excepție, iar artiștii invitați vor conduce auditoriul într-o călătorie muzicală plină de emoție și sensibilitate. Orchestra Filarmonicii “Ion Dumitrescu”, sub bagheta dirijorului Tiberiu Dragoș Oprea, va fi la înălțime alături de inițiatorii festivalului, actrița Miruna Ionescu și violonistul Valentin Albeșteanu.

Pe lângă reprezentanții orchestrei vâlcene, scenei îi vor încânta și vocile extraordinare ale sopranei Irina Sârbu și tenorului Alin Stoica. Cei prezenți vor fi martorii unui spectacol de gală desăvârșit, ce va imortaliza frumusețea și rafinamentul muzicii interbelice.

Finalul festivalului, în ziua de duminică, își propune să fie apogeul unei serii de evenimente ce aduc în prim-plan esența și bogăția epocii interbelice. Gala muzicală de încheiere va fi un moment de neuitat, plin de armonie și reverberații ale unor vremuri demult apuse, completând astfel experiența unică oferită de Festivalul Internațional de Muzică Interbelică.

Pentru mai multe informații privind programul și detalii despre artistele și artiștii invitați, puteți accesa Festivalul de Muzica Interbelica.

TAGS: Festivalul de Muzica Interbelica
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General