Tuesday, July 23, 2024
HomeActualitateFestivalul Internațional Adrian Păunescu: Un Eveniment Cultural de Prestigiu în Craiova

Festivalul Internațional Adrian Păunescu: Un Eveniment Cultural de Prestigiu în Craiova

Festivalul Internațional Adrian Păunescu: Un Eveniment Cultural de Prestigiu în Craiova

Într-un parteneriat de excepție între Fundația Culturală Iubirea, Primăria Municipiului Craiova, Consiliul Local și Consiliul Județean Dolj, se anunță cu mândrie organizarea celei de-a X-a ediții a Festivalului Internațional Adrian Păunescu. Evenimentul va avea loc în zilele de 19 și 20 iulie, fiind dedicat memoriei renumitului poet Adrian Păunescu și fiind susținut de revista „Flacăra lui Adrian Păunescu”.

În prima zi a festivalului, 19 iulie, participanții sunt invitați să se întâlnească la Sala I.D. Sârbu din cadrul Teatrului Național Marin Sorescu din Craiova, începând cu ora 11.00 dimineața pentru a lua parte la concursurile și evenimentele speciale pregătite cu această ocazie. Ziua se va încheia într-un mod spectaculos, la ora 19.00, în sala Amza Pellea unde se va desfășura un recital de excepție susținut de marele artist Ducu Bertzi și incomparabilul actor Dorel Vișan.

Pe 20 iulie 2024, când poetul Adrian Păunescu ar fi împlinit 81 de ani, iubitorii de cultură sunt invitați la Biblioteca Județeană Alexandru și Aristia Aman din Craiova, începând cu ora 11.00. Aici va avea loc un simpozion cultural dedicat personalității remarcabile a lui Adrian Păunescu, precum și lansarea unui nou volum de versuri semnat de poetul celebru. Evenimentul va fi onorat de prezența oamenilor de bine care susțin această formă de exprimare artistică și care împărtășesc credința în puterea poeziei.

Astfel, Festivalul Internațional Adrian Păunescu reprezintă un moment deosebit în calendarul cultural al Craiovei, oferind oportunitatea participanților de a se conecta cu universul poetic al marelui poet român. Un eveniment ce celebrează valoarea artei și a culturii, aducând în prim-plan creativitatea și sensibilitatea unui nume de referință în literatura română.

Pentru mai multe informații și detalii despre Festivalul Internațional Adrian Păunescu, vă invităm să accesați link-ul: Festivalul Internațional Adrian Păunescu

Taguri: Festivalul Internațional Adrian Păunescu, Craiova, eveniment cultural, literatură, poezie

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General