HomeActualitateFestivalul-concurs ,,La Stejarul din Răscruce” - Evenimentul Anului în Comuna Stejari

Festivalul-concurs ,,La Stejarul din Răscruce” – Evenimentul Anului în Comuna Stejari

Festivalul-concurs ,,La Stejarul din Răscruce” – Evenimentul Anului în Comuna Stejari

Pe 19 iulie, comuna Stejari se pregătește să găzduiască cea de-a XVI-a ediție a Festivalului-concurs al portului, dansului și cântecului popular ,,La Stejarul din Răscruce”. Evenimentul de amploare are loc pe 20 iulie și se adresează soliștilor vocali, soliștilor instrumentiști și formațiilor de dansuri populare din zonă.

Acest festival de tradiții este organizat cu sprijinul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, Primăriei și Consiliului Local Stejari și reprezintă un prilej de bucurie și celebrare a autenticului folclor românesc. Înscrierile participanților sunt deschise până în data de 18 iulie, iar competiția se va desfășura într-un cadru pitoresc, la punctul Ronghea, urmat de o impresionantă paradă a portului popular românesc pe 19 iulie, de la ora 10:00, în centrul comunei.

  • Concurenții sunt așteptați să aducă pe scenă o doină sau baladă specifică zonei pe care o reprezintă, alături de o piesă muzicală din repertoriul românesc.
  • Formațiile de dansuri populare vor încânta publicul cu suite de dansuri autentice, durata spectacolului nefiind mai mare de 8 minute.
  • Categoriile de vârstă pentru participanți sunt cuprinse între 7 și 18 ani, evidențiind astfel și implicarea tinerei generații în păstrarea tradițiilor.

Organizatorii evenimentului au anunțat că toți cei implicați în concurs vor primi diplome de participare, iar sumele puse la bătaie drept premii sunt extrem de generoase:

  • Soliști vocali: Marele Premiu de 600 lei (oferit de CJCPCT Gorj), Premiul I de 500 lei (oferit de CJCPCT Gorj), Premiul II de 400 lei și Premiul III de 200 lei (oferite de Primăria Stejari).
  • Soliști instrumentiști: Marele Premiu de 600 lei (oferit de CJCPCT Gorj), Premiul I de 500 lei și celelalte premii de 400 lei, respectiv 200 lei acordate de Primăria Stejari.
  • Dansuri populare: Marele Premiu de 800 lei (oferit de CJCPCT Gorj), Premiul I de 700 lei, urmat de celelalte premii de 600 lei și 400 lei, oferite de Primăria Stejari.

Astfel, Festivalul-concurs ,,La Stejarul din Răscruce” reprezintă un loc al întâlnirii muzicii, dansului și cântecului popular, cu rolul important de a păstra autenticitatea și farmecul folclorului românesc. Evenimentul este o adevărată comoară a tradițiilor, un prilej de bucurie și mândrie pentru comunitatea din Stejari și nu numai.

Autoare: Izabella Molnar

TAGS: Stejari, Festival-concurs, La Stejarul din Răscruce

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here