Sunday, February 25, 2024
Google search engine
HomeSportFenomenul rar de "fum de mare" uimește turiștii de pe litoralul Mării...

Fenomenul rar de “fum de mare” uimește turiștii de pe litoralul Mării Negre

Fenomenul rar de “fum de mare” uimește turiștii de pe litoralul Mării Negre

Marea Neagră continuă să impresioneze turiștii, atât în sezonul de vară, cât și în cel de iarnă. Recent, s-a produs un fenomen extrem de rar care a captivat atenția celor prezenți pe malul mării. Acesta a atras atenția prin rarele ocazii în care are loc și prin frumusețea sa neașteptată.

Cazinoul din Constanța oferă un spectacol vizibil

Zilele acestea, un fenomen neobișnuit și rar a putut fi observat pe malul Mării Negre. Deși marea este cunoscută pentru spectacolele pe care le oferă iarna, acesta a fost unul cu totul aparte.

Fenomenul numit “fum de mare” are loc foarte rar, doar la intervale mari de timp. Explicația acestui fenomen remarcabil se găsește în “punctul de fierbere” pe care marea îl atinge în anumite condiții. Fiind atât de rar, turiștii prezenți pe litoral nu au ratat ocazia de a imortaliza acest moment special.

“Fumul de mare” este o apariție uimitoare și poate fi observat chiar și cu ochiul liber. Acest fenomen se datorează unei diferențe semnificative de temperatură dintre zona litoralului, unde temperatura este în jur de -5 grade Celsius, și restul zonelor în care termometrele arată -12 grade Celsius.

Cel mai vizibil abur s-a putut observa în zona cazinoului din Constanța, dar și în alte zone de pe litoral. Cei care au avut privilegiul de a se afla pe faleză au fost considerați norocoși să poată asista la acest spectacol deosebit.

Experții explică fenomenul “fum de mare”

În ciuda caracterului spectaculos al fenomenului, acesta rămâne o raritate. “Fumul de mare” apare doar o dată la câțiva ani și se formează în mod inedit. Din acest motiv, nimeni nu poate prevedea exact când va avea loc următorul fenomen.

marea neagră fenomen
Fenomenul “fum de mare” a putut fi admirat cu ochiul liber. Sursa foto: captură Youtube/ Kanal D

În ciuda uimirii pe care fenomenul a stârnit-o în rândul celor prezenți pe malul mării, puțini au încercat să-și explice modul în care “fumul de mare” ia naștere. Un expert în domeniu a oferit o perspectivă asupra formării acestui fenomen și a contribuției diferenței de temperatură la spectacolul în cauză.

Directorul GeoEcoMar, conform cancan.ro, a dezvăluit că “fumul de mare” se formează în momentul în care vântul suflă cu o anumită putere. Intensitatea acestuia, alături de diferența semnificativă de temperatură, provoacă evaporarea apei din stratul superficial al mării.

Fenomenul a fost explicat și de un cercetător de la Institutul de Cercetare și Dezvoltare Marină. Acesta a explicat că “fumul de mare” poate fi descris ca un proces de fierbere al mării. Aerul rece și uscat se deplasează deasupra suprafeței apei, care este mai caldă decât aerul respectiv.

Explicațiile savanților rămân fascinante în fața acestui fenomen deosebit care a captat atenția turiștilor de pe litoral. Cu toate că este un spectacol rar, “fumul de mare” oferă o experiență unică și un prilej perfect pentru a imortaliza momentele speciale petrecute pe malul Mării Negre.

TAGS: marea neagră, fenomen rar, fum de mare, litoralul Mării Negre

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments