Thursday, May 23, 2024
HomeSportFCSB, Noua Campioană a României: Reacții Mixte din Presa Internațională

FCSB, Noua Campioană a României: Reacții Mixte din Presa Internațională

FCSB, Noua Campioană a României: Reacții Mixte din Presa Internațională

FC FCSB a obținut, cu trei etape înainte de încheierea play-off-ului, titlul de campioană a României, generând reacții amestecate atât în presa internă, cât și în cea internațională.

Presa Internațională și Conflictul cu CSA Steaua

Instituția de fotbal FCSB și-a evidențiat succesul prin obținerea celui de-al 27-lea titlu din istorie, deși este implicată într-un litigiu pentru palmares cu Clubul Sportiv al Armatei. Cu toate acestea, suporterii și conducerea echipei susțin că, din punct de vedere sportiv, FCSB reprezintă continuatoarea Stelei.

  • Celebrul club de fotbal din capitala României se bucură de recunoașterea a numeroase publicații străine. “FCSB a devenit campioană, după o așteptare de nouă ani. Cu noul nume, FCSB a reușit de șase ori să obțină titlul, pe lângă cele 21 de trofee adunate sub denumirea de Steaua”, au subliniat jurnaliștii portughezi de la O Jogo.
  • Danezii de la Bold au notat, “Echipa renumită din capitala României a câștigat campionatul de 27 de ori, reprezentând unul dintre cele mai prestigioase cluburi din țară. Dinamo București, cu 18 titluri, se situează cel mai aproape de recordul FCSB.”
  • Reacția lusitanilor de la Record.pt a subliniat performanța echipei, afirmând, “Pentru a 27-a oară, emblema istorică din capitala României a triumfat. Cunoscută în prezent sub numele de FCSB, legendarul Steaua București a obținut titlul de campioană al României, după victoria cu 2-1 împotriva Farului Constanța”.

“Cinci ani de istorie sunt în aer”

Au existat și voci critice, care au subliniat contradicțiile legate de folosirea numelui și palmaresului echipei între 2003 și 2017. Publicația spaniolă El Pais a reamintit cititorilor că FCSB nu are dreptul de a se considera succesoarea integrală a Stelei din această perioadă.

  • Curtea de Apel a emis o hotărâre ce menționează clar că Steaua păstrează titlurile câștigate până în 1998, iar FCSB nu are dreptul de a folosi marca, numele și istoria echipei între 2003 și 2017.
  • Conflictul continuă și în prezent, iar palmaresul echipei lui Becali a fost contestat. Echipa a pierdut între timp recunoașterea pentru 21 de titluri naționale și Cupa Campionilor Europeni, câștigată în 1986 contra Barcelonei, la Sevilla.
  • Experții în sport din România au indicat că perioada 1998-2003 ridică semne de întrebare, fiind neclar cine deține titlurile din acea perioadă, prezentându-se ca a șasea victorie pentru FCSB.

TAGS:

FCSB, Campioană României, Presa Internațională, Conflicte Sportive

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments