Friday, May 24, 2024
HomeSportFCSB câștigă titlul de campioană și visează la Liga Campionilor

FCSB câștigă titlul de campioană și visează la Liga Campionilor

FCSB câștigă titlul de campioană și visează la Liga Campionilor

Echipa de fotbal FCSB a triumfat în Superliga României, cucerind titlul de campioană sub conducerea lui Gigi Becali, care își îndreaptă acum atenția către următorul obiectiv mare: calificarea în grupele Ligii Campionilor.

Alibec în retrogradare, Florin Tănase în dificultate

În contextul planurilor de creștere a echipei, finanțatorul FCSB-ului este dispus să investească sume considerabile pentru a asigura succesul în competițiile europene de prestigiu.

Una din priorități este întărirea liniei ofensive, mai ales că există riscul ca Florinel Coman să părăsească echipa, având o clauză de reziliere în valoare de cinci milioane de euro.

Printre transferurile dorite, se numără Florin Tănase și Denis Alibec, doi jucători cu potențial crucial pentru realizarea visului lui Becali, deși aceștia au avut sezoane dezamăgitoare în fotbalul arab.

Florin Tănase, în vârstă de 29 de ani, a evoluat la Al-Okhdood în Arabia Saudită, unde performanțele sale au fost sub așteptări, fiind chiar rezervă la club.

În schimb, Denis Alibec a avut un parcurs și mai dificil la echipa Al Muaither din Qatar, care a retrogradat în liga secundă. Cu doar cinci goluri marcate în întreg sezonul, Alibec se confruntă cu provocări importante în revenirea sa la forma maximă.

Edjouma, o prezență modestă la Bari

Franțuzul Malcom Edjouma se întoarce la FCSB după un împrumut la Bari și nu a impresionat la formația din Serie B. Acesta a avut mai mult statut de rezervă la echipa italiană, clasată pe un modest loc 18 din 20 în Serie B, ceea ce ridică semne de întrebare cu privire la potențialul său de a contribui decisiv la parcursul echipei în Liga Campionilor.

Chiar dacă FCSB are de trecut de un tur preliminar pentru a ajunge în grupele Ligii Campionilor, drumul către succes se anunță dificil. Eventuala calificare a echipei în faza grupelor ar aduce un premiu substanțial de 18,62 milioane de euro, în plus față de veniturile din meciuri. În cazul unei eliminări în play-off-ul Champions League, echipa va primi 4,29 milioane pentru parcurgerea acestei etape și 4,31 milioane pentru calificarea în grupele Europa League.

**TAGS:** FCSB, Liga Campionilor, Fotbal, Gigi Becali
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments