Thursday, March 20, 2025

“FBI În Criză: Ultimatum pentru Funcționari – Demisie sau Concediere!”

Externe"FBI În Criză: Ultimatum pentru Funcționari - Demisie sau Concediere!"

Schimbarile de Personal in FBI: Ultimatum pentru Funcționari!

Mai multi functionari de la FBI, unii chiar importanti, au primit un ultimatum, care este cam naspa: trebuie sa demisioneze, sa se pensioneze sau pur și simplu sa fie concediați, un fel de presiune imensa, iar presa americana, care are o parere clara, zice ca sute de angajati ar putea sa se trezeasca acasa fără un loc de muncă si asta include chiar si șefii unor birouri care sunt, de exemplu, din Miami si Washington. Si, pe deasupra, trebuie mentionat ca procurorul Jack Smith, cel care a avut sarcina de a-l investiga pe Trump, a ales sa demisioneze. Iar noul presedinte, cu un gest rapid, a grațiat mai mult de 1.500 de persoane, indivizi condamnati mai ales pentru chestiunile legate de protestele de la Capitoliu, ceea ce ridica multe semne de intrebare!

„Nu, nu am fost implicat în asta dar trebuie sa vad exact ce se intampla”- a declarat Trump, care a mentionat ceva despre concedierea unor oameni si ca, intr-un fel, asta e un lucru bun, ca erau corupți, ba chiar foarte răi. Si da, a continuat spunând că aceștia foloseau Departamentul de Justiție pentru a ataca adversarii politici, care e o chestie ilegală, ceea ce suna a o acuzatie destul de serioasa, dar el e expert in a face astfel de afirmatii, nu-i așa?

Stephen Miller, adjunctul șefului de cabinet al Casei Albe, sugereaza ca tot ce face se bazeaza pe voința poporului, dar ce anume voință este asta? E greu de spus, ca de obicei, lucrurile sunt mult mai complicate decât par la prima vedere, iar interpretarea e desigur discutabilă, privindu-se din diferite perspective, deci poate chiar nu putem considera ca e un simplu act de voință populară.

„Problema cu folosirea sistemului de justiție ca armă a inceput inca din 2017” – a subliniat un oficial american, menționând ca subiectul a fost discutat intens, mai ales pe timpul mandatului lui Biden, ceea ce duce la concluzia ca poporul american a decis că e nevoie de o schimbare, dar ce fel de schimbare? Claritate e greu să găsești în felul în care aceste instituții de justiție sunt percepute, si poate ca e vremea sa se faca o curățenie, insa cum?

In cadrul agenției FBI, funcționarii de nivel ridicat, cum ar fi directorii adjuncți sau agenții speciali responsabili, sunt in mijlocul unor schimbări drastice, mai ales in conditiile in care Kash Patel, un numit al lui Trump, a venit la audieri ca răspuns la întrebările senatorilor, și anumiți funcționari remarcaseră rapid că se pregătesc pentru noi provocări. Potrivit unor surse, e un sentiment de neliniște evident, iar schimbările nu sunt tocmai in regulă, fiindcă mulți dintre ei nu au fost implicați în anchetele ce-l vizează pe Trump, dar apoi furia președintelui e de neignorat!

Sute de agenți care investighează atacul din 6 ianuarie sunt în situatia de a fi în pericol să fie concediați sau pedepșiți pentru modul în care au gestionat situația, adică e o presiune formidabilă care poate sa se întețească, un fel de repunere in drepturi a promisiunilor lui Trump fiind o sursă de frustrare, atâta doar că mulți se tem că se pleacă pe urmele avocaților din Justiție care au dispărut din motive similare. Aceasta repetiție a istoriei e de temut și anunță posibile turbulențe în FBI!

Criticile care vin din partea lui Trump, cum că agenții și supervizorii FBI nu au niciun control nu sunt de ignorat, cumva? E adevărat că forța de muncă a FBI are o tendință conservatoare, iar mulți agenți au fost ezitanți în a se ocupa de cazurile legate de Capitoliu și de Trump, gândindu-se că urmărirea penală poate fi un pic exagerată, dar se pare că unii avocați din Justiție se plâng că lucrurile mergeau încet și asta nu e de bine, dar totuși întrebarea rămâne: cine are ultimul cuvânt?

fbi
Trump
schimbari de personal
justitie
probleme interioare
audiere
politica

Check out our other content

Check out other tags:

Most Popular Articles