Sunday, July 14, 2024
HomeActualitateFântânile Arteziene din Cluj, Cruciale în Zilele de Caniculă: Clujenii Cer Municipalității...

Fântânile Arteziene din Cluj, Cruciale în Zilele de Caniculă: Clujenii Cer Municipalității Măsuri Prompte

Fântânile Arteziene din Cluj, Cruciale în Zilele de Caniculă: Clujenii Cer Municipalității Măsuri Prompte

Locuitorii orașului Cluj-Napoca solicită autorităților locale să activeze fântânile arteziene din Piața Unirii și din parcuri, unde acestea rămân oprite, devenind o resursă crucială de răcoare, mai ales pentru cei mici, în zilele toride de vară.

Una dintre nemulțumirile exprimate de clujeni se referă la întârzierea pornirii fântânei din Piața Unirii în contextul temperaturilor ridicate din această perioadă. Unul din părinți a declarat: “Când va fi funcțională fântâna din Piața Unirii? Avem nevoie de un program clar de funcționare, mai ales acum în iulie, când căldura devine insuportabilă. De exemplu, sâmbătă dimineața, la ora 10, mulți copii așteaptă nerăbdători să se bucure de jocuri acolo, dar fântâna nu este operațională.”

De asemenea, un alt aspect sesizat se referă la inactivitatea fântânii arteziene din parcul Farmec în ciuda condițiilor extreme de căldură din ultimele zile. Un părinte a întrebat de ce fântâna nu este funcțională, menționând că echipamentele de joacă și băncile se află expuse la soare, afectând confortul copiilor. De asemenea, au adus în discuție și lipsa de umbrare din mai multe parcuri, situație care face imposibilă utilizarea acestora în perioadele caniculare.

Îngrijorarea clujenilor este accentuată și de lipsa surselor de apă potabilă în parcurile destinate copiilor, iar mulți dintre aceștia reclamă despre lipsa de umbrire în aceste locuri de recreere, unde predomină suprafețele betonate.

Un exemplu este Parcul Iuliu Prodan, situat în cartierul Zorilor, unde lipsa unei surse de apă este sesizată de părinți. Unul dintre cetățeni a declarat: “În acest parc, nu există nicio cișmea sau sursă de apă. Având în vedere că zona găzduiește un loc de joacă pentru copii și aparate de fitness, este imperios necesar să existe acces la apă potabilă.”

Un alt apel a fost adresat autorităților pentru instalarea unei cișmele cu apă în Parcul de copii de pe strada Primăverii din Mănăștur, unde comunitatea locală consideră că accesul la apă este absolut necesar, mai ales în contextul temperaturilor ridicate din această perioadă.

Între timp, Primăria Cluj-Napoca a demarat o procedură de achiziție publică în valoare de 2 milioane de lei pentru întreținerea fântânilor arteziene din oraș, în urma presiunilor și reclamațiilor din partea cetățenilor.

Citește și:

Primăria Cluj-Napoca va cheltui 2 milioane de lei pentru întreținerea fântânilor arteziene din oraș

TAGS: Cluj, Fântânile Arteziene, Locuri de accesibilitate pentru copii
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General