Sunday, June 23, 2024
HomeSportFanii Formulei 1 din România, în așteptarea unei surse de transmisie pentru...

Fanii Formulei 1 din România, în așteptarea unei surse de transmisie pentru noul sezon

Fanii Formulei 1 din România, în așteptarea unei surse de transmisie pentru noul sezon

Formula 1 este una dintre cele mai prestigioase și urmărite competiții sportive la nivel mondial. În fiecare an, milioane de fani din întreaga lume așteaptă cu nerăbdare începerea noului sezon al “Marelui Circ”. Însă, pentru fanii din România, există o îngrijorare majoră legată de lipsa unei surse de televizare pentru Formula 1.

După ce televiziunile de sport din țară nu au reușit să ajungă la un acord privind achiziționarea drepturilor de televizare pentru noul sezon, fanii din România se tem că nu vor putea urmări competițiile preferate în acest an. Negocierile dintre televiziuni și Formula One Management au fost dure, iar prețul solicitat de detinatorul de drepturi a fost unul extrem de ridicat. Situația este îngrijorătoare și există un pericol real ca Formula 1 să nu fie transmisă în România.

România nu mai apare pe lista țărilor care transmit Formula 1

Până în 2024, telespectatorii din România au avut posibilitatea de a urmări cursele de Formula 1 pe posturile Digisport, Primasport și Orangesport. Cu toate acestea, situația s-ar putea schimba în acest sezon, deoarece pe site-ul oficial al Formula 1, România nu mai este menționată ca țară care transmite competiția. Aceasta este o veste tristă pentru fanii români care au fost fideli “Marelui Circ” de-a lungul anilor.

Anii trecuți au fost extrem de profitabili pentru Formula 1, mai ales în ceea ce privește audiența. Tribunele au fost mereu pline, cu un record absolut în 2023 la Silverstone, unde s-au înregistrat 480.000 de spectatori la o singură cursă. În ceea ce privește audiența TV, Formula 1 rămâne unul dintre cele mai populare evenimente sportive la nivel global, cu o medie de 75 de milioane de telespectatori la fiecare cursă. Cu toate acestea, această cifră a scăzut în ultimii ani, în 2020 ajungând la peste 87 de milioane de telespectatori în medie.

Fanii din România își pot urmări cursele preferate pe platforma F1 TV

Dar există o speranță pentru fanii Formulei 1 din România! În cazul în care nicio televiziune din țară nu va achiziționa drepturile de televizare, aceștia au posibilitatea să își facă un abonament pe platforma F1 TV. Această platformă oferă transmisiuni live ale tuturor curselor și poate fi accesată de pe orice dispozitiv.

Desigur, acest lucru nu vine fără un cost. Abonamentul anual la F1 TV costă 75 de euro. Chiar și așa, fanii pasionați de cursele de Formula 1 sunt dispuși să investească în acest abonament pentru a nu rata momentele emoționante ale competițiilor.

În acest sezon, marele favorit este echipa Red Bull, iar pilotul lor, Max Verstappen, este văzut ca unul dintre marii protagoniști ai competiției. Max Verstappen a câștigat al treilea titlu mondial consecutiv în 2023, impunându-se cu autoritate în fața adversarilor săi.

Documentarul “Drive to Survive” difuzat de platforma Netflix a contribuit în mare măsură la popularizarea Formulei 1 în ultimii ani. Acest documentar, care prezintă în culisele competiției și povestea piloților, a fost un real succes și a atras atenția multor oameni din întreaga lume. Sezonul 6 al acestui documentar va fi lansat pe data de 23 februarie, cu o săptămână înainte de startul noului sezon de Formula 1.

  • Un abonament la F1 TV costă 75 de euro pe an
  • Drepturile TV pentru Formula 1 pe plan mondial au costat 926.000.000 de dolari în 2023

TAGS:

Formula 1, Marele Circ, România, televiziuni, Formula One Management, Digisport, Primasport, Orangesport, audiență, F1 TV, Red Bull, Max Verstappen, Drive to Sruvive, Netflix

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General