Tuesday, April 16, 2024
HomeSportFals polițist, prins în flagrant de un adevărat polițist în Caraș-Severin

Fals polițist, prins în flagrant de un adevărat polițist în Caraș-Severin

Fals polițist, prins în flagrant de un adevărat polițist în Caraș-Severin

Un incident neobișnuit a avut loc în Caraș-Severin, unde un polițist a reușit să prindă în flagrant un individ care pretindea că face parte din forțele de ordine. Acesta din urmă a încercat să oprească mașina polițistului în trafic, dar comportamentul său agresiv a ridicat suspiciuni.

Conform informațiilor, polițistul din cadrul Poliției Municipiului Reșița se afla în mașina sa personală, însoțit de familia sa, în drum spre comuna Berzovia. Într-un moment dat, un alt vehicul a încercat să-i blocheze drumul într-un mod agresiv.

Înainte ca situația să degenereze, polițistul adevărat a reușit să depășească mașina individului și să se oprească în mijlocul străzii. Ambele persoane implicate au coborât din mașini, iar individul a încercat să se prezinte ca un polițist, arătând o legitimă și o insignă care nu corespundeau celor ale Poliției Române.

Polițistul aflat în misiune s-a conștientizat imediat de situația neobișnuită și a alertat colegii săi în legătură cu impostorul. În urma unor investigații ulterioare, s-a descoperit că legitimația și insigna prezentate de individ au fost achiziționate de pe internet.

„Din verificările efectuate ulterior de polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Bocșa s-a stabilit că bărbatul care s-a prezentat în mod fals ca fiind polițist era un bărbat de 35 de ani din comuna Doclin, iar portofelul cu legitimația și insigna prezentate ar fi fost achiziționate de pe internet”, au declarat polițiștii într-un comunicat oficial.

Acțiune în justiție

Individul în vârstă de 35 de ani, fals polițist descoperit în flagrant, a fost sancționat cu o amendă și i-a fost reținut permisul de conducere pentru 30 de zile, din cauza comportamentului său agresiv în trafic.

În plus, acesta a fost cercetat penal pentru infracțiunea de uzurpare de calități oficiale, iar dosarul său se află în continuare sub investigație pentru a se stabili cu exactitate cum acționa impostorul.

Potrivit polițiștilor, instinctul polițistului adevărat a fost un factor crucial în descoperirea impostorului și a contribuit la prevenirea altor situații în care alți oameni ar fi putut deveni victime ale acestui individ periculos.

Pentru a evita astfel de situații, cetățenii sunt sfătuiți să apeleze numărul de urgență 112 în cazul în care se confruntă cu un posibil fals polițist și să fie atenți la însemnele de pe legitimații și insignele prezentate, asigurându-se că acestea corespund cu cele ale Poliției Române.

 

TAGS: fals polițist, deconspirat bărbatul fals, infracțiunea de uzurpare de calități oficiale

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments