Monday, July 22, 2024
HomeActualitateExpoziție de Artă cu Scop Caritabil la Timișoara: Lucrările Artistice ale Anei...

Expoziție de Artă cu Scop Caritabil la Timișoara: Lucrările Artistice ale Anei Seger în Beneficiul Reducerii Abandonului Școlar

Expoziție de Artă cu Scop Caritabil la Timișoara: Lucrările Artistice ale Anei Seger în Beneficiul Reducerii Abandonului Școlar

Timișorenii au ocazia să se bucure de o expoziție de artă semnată de talentata artistă Anca Seger, care va fi găzduită la Timișoara. Această inițiativă are ca scop colectarea de fonduri pentru acțiuni menite să combată abandonul școlar în zona Timișului, reprezentând astfel o modalitate de sprijinire a comunității locale prin intermediul artei.

Anca Seger, născută în România, a trăit în New York timp de trei decenii și a revenit temporar în Timișoara pentru a se reconecta cu rădăcinile sale. Talentul său artistic se reflectă în lucrările create cu tehnicile de acrilic, pastel gras și mixtă, exprimând existența umană într-un context fără frontiere sau limite culturale, ci definit de experiența umană universală și colectivă. Expozițiile anterioare ale artistei, desfășurate în Rochester, New York, au susținut cauze precum protecția mediului, drepturile femeilor și justiția socială.

Expoziția intitulată “Reverie pe un fir de drum – arta pentru binefacere” a Anei Seger va fi inaugurată vineri, 12 iulie, la ora 18:00, la Centrul de Proiecte din Timișoara, situat pe str. Vasile Alecsandri 1. Publicul va putea vizita expoziția gratuit până pe 22 iulie, având acces conform programului următor: luni, marți, miercuri, vineri, sâmbătă și duminică, în intervalul orar 12:00-18:00, respectiv joi între orele 13:00-19:00.

Suma obținută din vânzarea operelor de artă va fi direcționată sub formă de donație către programul “FACEM – o comunitate pentru educație”, implementat de Fundația Comunitară Timișoara și partenerii săi. Scopul acestui proiect este de a preveni și reduce fenomenul abandonului școlar, contribuind la crearea unui mediu școlar susținător pentru elevi, cadre didactice și părinți.

“La Fundația Comunitară Timișoara, credem în abilitatea oamenilor de a găsi soluții și de a se implica activ în problemele comunitare. Această expoziție caritabilă subliniază faptul că fiecare individ poate contribui la rezolvarea provocărilor locale. Fiecare dintre noi poate oferi din talentul său, din resursele personale sau din timpul propriu pentru a sprijini o cauză în care crede.”, a declarat Daniela Chesaru, directorul executiv al Fundației Comunitare Timișoara.

Fundația Comunitară Timișoara reunește donatori, organizații neguvernamentale și grupuri de inițiativă pentru a dezvolta comunități în care fiecare individ să se simtă ca acasă. De-a lungul a 8 ani de activitate, fundația a strâns fonduri de la companii și donatori privați, finanțând peste 350 de proiecte în Timișoara și zona înconjurătoare, cu o valoare totală de peste 9.300.000 de lei.

TAGS:

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General