Sunday, July 14, 2024
HomeActualitateExpoziția Silvania alb-albastră la Bastionul Theresia Timișoara - O Călătorie în Paradisul...

Expoziția Silvania alb-albastră la Bastionul Theresia Timișoara – O Călătorie în Paradisul Sălajului

Expoziția Silvania alb-albastră la Bastionul Theresia Timișoara

Expoziția Silvania alb-albastră la Bastionul Theresia Timișoara – O Călătorie în Paradisul Sălajului

Un eveniment cultural de excepție va avea loc la Centrul de informare turistică Bastion din Timișoara, sub egida Consiliului Județean Timiș, unde se va desfășura vernisajul expoziției “Silvania alb-albastră” de Flavius Lucăcel. Data de 16 iulie 2024, ora 18:00, va marca începutul acestei călătorii artistice, iar locul de desfășurare va fi Centrul de informare turistică Bastion de pe strada Hector nr. 4.

Curatorul acestei expoziții impresionante este Daniel Săuca, iar publicul larg va putea vizita lucrările expuse până pe data de 30 iulie 2024. Printre cei care își vor exprima aprecierea pentru această expoziție se numără Ruxandra Adam, reprezentanta Biroului pentru dezvoltare a turismului și evenimente din cadrul Consiliului Județean Timiș, alături de Daniel Săuca, managerul Centrului de Cultură și Artă din județul Sălaj.

Expoziția “Silvania alb-albastră” este o incursiune în universul artistic al lui Flavius Lucăcel, unde nuanțele de alb și albastru se intersectează într-o simfonie vizuală ce surprinde esența și frumusețea satului românesc. Artistul reușește să transpună în lucrările sale o poveste a memoriei colective, aducând în prim-plan tradițiile și meșteșugurile din zona Silvaniei.

Această expoziție este pentru ochi o călătorie fascinantă printre peisaje bucolice și tradiții neschimbate de secole, evidențiind frumusețea simplă a vieții de la țară. Flavius Lucăcel reușește să aducă în prim-plan imaginea unui paradis pierdut, străbătut de lumina eternă a creației artistice.

Cele două culori predominante, albul simbolizând puritatea și ineditul, și albastrul reflectând adâncimea și liniștea, se contopesc armonios în picturile artistului, creând o atmosferă de poveste în care privitorul se poate regăsi și conecta la rădăcinile sale.

Flavius Lucăcel este un artist complet, cu o carieră impresionantă în domeniul artelor plastice, literaturii și dramaturgiei. Născut în Aluniș, județul Sălaj, în anul 1968, el a reușit să își pună amprenta în lumea artistică atât din România, cât și din străinătate. Universul creativ al lui Lucăcel poate fi explorat și pe pagina sa de Facebook, unde sunt expuse numeroase lucrări și proiecte artistice.

Expoziția “Silvania alb-albastră” reprezintă o oportunitate unică pentru iubitorii de artă de a se conecta cu esența tradițiilor și frumuseții autentice ale satului românesc, sub bagheta talentului nemărginit al artistului Flavius Lucăcel. Această incursiune în paradisul Sălajului invită fiecare privitor să descopere, prin emoție și admiratie, lumea pitorească și plină de viață a acestui colț de rai transilvănean.

Pentru mai multe informații și detalii despre expoziție, precum și programul de vizitare, vă rugăm să accesați site-ul oficial al Centrului de informare turistică și al artistului Flavius Lucăcel.

Articol scris de: Echipa de Redacție

© 2024 ZiuadeVest – Toate drepturile rezervate

Tags: expoziție, artă, Flavius Lucăcel, paradis, Sălaj

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General