Monday, July 22, 2024
HomeActualitateExpoziția Future Days - O Privire Asupra Talentele Studenților de la Facultatea...

Expoziția Future Days – O Privire Asupra Talentele Studenților de la Facultatea de Arhitectură și Urbanism

Expoziția Future Days – O Privire Asupra Talentele Studenților de la Facultatea de Arhitectură și Urbanism

Studentii Facultății de Arhitectură și Urbanism din cadrul Universității Politehnica Timișoara au dat startul evenimentului anului – Expoziția Future Days. Aici, tinerii arhitecți și urbanisti își prezintă munca depusă pe parcursul anului, inclusiv proiectele de diploma ale generatiei 2024.

Acest eveniment adună o varietate de proiecte, multe dintre ele fiind dedicate unor clădiri și spații emblematice din cadrul patrimoniului universității, precum Serele UPT, Clădirea Electro și Clădirea Facultății de Chimie.

In premiera după pandemie, Facultatea a reluat tradiția expozițiilor de final de an, desfașurându-se în noul spațiu ARChA. De asemenea, acest eveniment este o colaborare de succes cu partenerul care a contribuit la conturarea unei noi identități a campusului UPT – Campus Creativ.

“Future Days” reflectă momentul prezent și diversitatea programelor academice oferite de școala de arhitectură și urbanism, aducând în același timp o viziune asupra arhitecturii viitorului.

Ediția inaugurală include și expoziția proiectelor de diplomă, care prezintă realizările celor trei unități tematice ale anului 6: Proiectare complexă, Proiectare în context urban și Restaurare, regenerare și reconversie patrimonială. Etajul expoziției înglobează posterele sinteză și machetele acestor proiecte, alături de unele premiate la concursurile RESPO DEE, Bienala Națională de Arhitectură sau Anuala de Arhitectură București.

Expoziția Future Days a studenților arhitecți UPT

“Pentru noi, pentru Facultatea de Arhitectură și Urbanism, a fost un an special, care a început cu primul Festival al Școlilor de Arhitectură din România – FAST, organizat împreună cu Ordinul Arhitecților din România, cu participarea tuturor celor 5 școli de arhitectură din țară. A continuat cu inaugurarea Archa, iar acum am reușit, iată, să organizăm această expoziție cuprinzătoare, cu proiectele tuturor specializărilor și tuturor anilor, chiar la încheierea anului universitar”, a spus decanul Facultății, conf. univ. dr. arh. Cristian Blidariu.

“Cu patru ani în urmă, atunci când am atribuit clădirea Facultății, aflată într-o stare deplorabilă, nu îmi imaginam cum va arăta după transformare. Restaurarea acesteia a fost o muncă titanica, însă bucuria mea este imensă atunci când văd ce au realizat colegii noștri. Este un loc de muncă, expoziție și organizare de evenimente, iar proiectele studenților sunt aplicate local, fie la campus, fie în diverse zone ale orașului”, a subliniat rectorul Universității Politehnica Timișoara, conf. univ. dr. ing. Florin Drăgan.

A doua locație a expoziției Future Days este Sala Expo de la parterul Facultății de Arhitectură și Urbanism, care găzduiește rezultatele programelor de licență și master dedicate arhitecturii de interior.

Această expoziție este parte a proiectului “Enhance: UPT Campus Creativ” și se încadrează în Programul cultural național “Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023”, finanțat prin programul Legacy Timișoara 2023, gestionat de Centrul de Proiecte din Timișoara cu sprijin financiar din partea Ministerului Culturii.

Expoziția Future Days a studenților arhitecți UPT

 

Tags: Expoziție, Arhitectură, Urbanism, Studenți, Timișoara

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General